Tiental Jong AZ onderuit in Volendam

Gepubliceerd op 26 oktober 15, 21:03
ALKMAAR- Jong AZ heeft maandag op bezoek bij Jong FC Volendam de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In het Kras Stadion werd het 2-0. De Alkmaarders moesten het laatste halfuur met tien man verder na de rode kaart voor centrale verdediger Joris Kramer.

Met Muamer Tankovic, Celso Ortiz en Rajko Brezancic in de basis startte AZ sterk aan het duel. Na tien minuten kreeg Ortiz een goede kans, maar zijn schot eindigde in de handen van de ervaren doelman Jeroen Verhoeven. Aan de andere kant schoot Daan Klinkenberg net naast.

Blessure Tankovic
Na 24 minuten moesten de Alkmaarders noodgedwongen wisselen, nadat Tankovic een blessure had opgelopen na onbesuisd inkomen van Daniël van Son. Met Viktor Einarsson als vervanger van de Zweed kreeg AZ vlak voor de rust nog een goede kans op de 0-1. Pantelis Hatzidiakos kopte bij de tweede paal echter naast.

Van Kippersluis: 1-0
Met Alexander Sigurdarson in de ploeg voor Ortiz zocht AZ ook in de tweede helft naar de openingstreffer. Dat doelpunt viel echter aan de andere kant. Bij de tweede paal dook Kevin van Kippersluis op, die de bal hard langs Sergio Rochet schoot: 1-0.

Rood Kramer
Even later ging Kramer in de fout. Na een diepe bal van Verhoeven liep de gelouterde Jack Tuyp weg uit de rug van de verdediger, die daarna aan de noodrem trok. Een rode kaart was het gevolg. Met tien man gingen de Alkmaarders nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel voor de plaatselijke FC. Tuyp kopte knap langs Rochet: 2-0.

Landzaat: ‘Teleurstellend’
“Dit was teleurstellend”, reageerde Denny Landzaat na afloop. “Het was loeren op de eerste goal. Helaas viel die voor FC Volendam. Na de 1-0 en de rode kaart voor Joris Kramer gingen we wel op zoek naar het doelpunt, maar we kwamen er niet goed meer doorheen. We hadden weinig rust in ons spel en vooral de passing in de eindfase van onze aanvallen was niet goed. Dat moet de komende weken absoluut beter.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong FC Volendam - Jong AZ 2-0 (0-0)


Opstelling Jong AZ: Sergio Rochet; Levi Opdam, Pantelis Hatzidiakos, Joris Kramer, Rajko Brezancic; Jeremy Helmer (73. Jelle Duin), Celso Ortiz (46. Alexander Sigurdarson), Thomas Ouwejan; James Efmorfidis, Muamer Tankovic (24. Viktor Einarsson), Achille Vaarnold.

Scoreverloop: 51. Van Kippersluis 1-0, 78. Tuyp 2-0.
Gele kaarten: Mertens, Runderkamp (Jong FC Volendam), Brezancic (Jong AZ)
Rode kaarten: Kramer (Jong AZ, 63e minuut)
Scheidsrechter: Freek van Herk

Video
Bekijk hieronder de doelpunten op video: