Til naar Spartak Moskou

Til naar Spartak Moskou

Gepubliceerd op 05 augustus 19, 19:45

ALKMAAR- Guus Til maakt per direct de overstap naar Spartak Moskou. De 21-jarige middenvelder doorstond maandag de medische keuring en tekent in Rusland een contract voor vier jaar.

Til stroomde in 2011 binnen bij de AZ jeugdopleiding. In de zomer van 2016 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Vanaf het seizoen 2018-2019 was Til aanvoerder van AZ. In dat seizoen werd hij met twaalf treffers tevens topscorer van de ploeg.

Oranje
In maart 2018 maakte Til zijn debuut in het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman liet hem invallen in het gewonnen uitduel met Portugal.

Huiberts: ‘Mooi voorbeeld’
“We willen Guus bedanken voor alle jaren bij AZ”, zegt AZ’s Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij kwam al op jonge leeftijd bij ons en is een mooi voorbeeld van een speler die de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Guus heeft vervolgens zijn doorbraak bij de A-selectie gemaakt en heeft het tot international weten te schoppen.”

‘Kind van de club’
Huiberts: “Guus heeft nu als kind van de club een transfer naar een grote Russische club met rijke historie verdiend. Hij is een voorbeeld voor heel veel jeugdspelers. We wensen hem veel succes in Moskou.”

Het shirt van Til winnen? Klik op onderstaande afbeelding.