Nieuw AZ Onder 16 vijfde op toptoernooi

Nieuw AZ Onder 16 vijfde op toptoernooi

Gepubliceerd op 16 juni 19, 16:37

ZAANSTAD- Twee teams uit de AZ Jeugdopleiding kwamen dit weekend in actie op een toernooi. AZ Onder 16 was actief op het Internationaal Marveldtoernooi en eindigde hier op een vijfde plaats. AZ Onder 12 speelde mee in het Semmy Tournament en werd derde. 

AZ Onder 16 | Internationaal Marveldtoernooi
AZ Onder 16 speelde van vrijdag tot en met zondag op het internationale toptoernooi in Groenlo. De ploeg van trainer Gijs Luirink won van Paris Saint-Germain, speelde gelijk tegen Feyenoord en Manchester City en verloor van Puskás Akadémia (Hongarije) en Chivas Guadalajara (Mexico). In de kruisfinales werd vervolgens met 2-1 van Atlético Madrid gewonnen, waarna de Alkmaarders Puskás Akadémia troffen in de strijd om plek vijf tot en met acht. Hier was AZ met 3-1 te sterk voor de Hongaren en dwong daarmee de vijfde plaats af. AZ'er Ernest Poku was met zes treffers topscorer en werd later ook benoemd tot speler van het toernooi.

Poulefase:
AZ - Feyenoord 1-1
AZ - Paris Saint-Germain 3-1
AZ - Manchester City 2-2
AZ - Puskás Akadémia 1-3
AZ - Chivas Guadalajara 1-2

Kruisfinale:
AZ - Atlético Madrid 2-1

Plaats 5/8
AZ - Puskás Akadémia 3-1

AZ Onder 12 | Semmy Tournament
AZ Onder 12 had in Woerden even nodig om op gang te komen. De ploeg van trainers Dico Blei en Dennis Zwagerman verloor de eerste wedstrijd van Roda JC, maar rechtte daarna de rug tegen SBV Excelsior, FC Utrecht en Hercules. De Alkmaarders zouden het toernooi met een derde plaats afsluiten na een overwinning op PEC Zwolle.

Poulefase:
AZ - Roda JC 2-4
AZ - SBV Excelsior 3-1
AZ - FC Utrecht 3-0
AZ - Hercules 16-1

Plaats 3/4:
AZ - PEC Zwolle 2-1

Foto's: Herbert Dekkers en Maarten Goes