Toernooizege AZ Onder 13 in indoorhal

Gepubliceerd op 12 januari 20, 16:22

ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft zondag het AZ Indoorboarding Toernooi gewonnen. De Alkmaarders waren in de finale met 4-1 te sterk voor FC Utrecht. Het toernooi in de indoorhal op het AFAS Trainingscomplex werd voor het eerst georganiseerd. 

Een deel van de indoorhal was opgedeeld in vier kleine speelvelden. Hier streden de Onder 13-teams van AZ, FC Utrecht, KRC Genk, NAC Breda, NEC, FC Volendam, Almere City FC en SC Cambuur om het eremetaal. 

Aanpassen
''De kleinere velden zijn goed voor het ontwikkelen van de technische vaardigheden'', vertelt Dennis Zwagerman, organisator en trainer van AZ Onder 12. ''De wedstrijden zijn heel intensief en er wordt anders gespeeld dan ze gewend zijn. Dat vraagt om aanpassingsvermogen en daagt de spelers uit in het maken van spelinzichtelijke en creatieve keuzes.'' 

AZ tegen AZ
Het AZ Onder 13 van trainer Sander Veraart bereikte met twee teams de halve finales. Hier wachtte een Alkmaars onderonsje om te bepalen wie de finale zou spelen. De reguliere speeltijd leverde geen winnaar op, waarna strafschoppen voor een beslissing moesten zorgen. Het in het uittenue gedoste Team B nam deze beter. 

Zegekar
In de finale nam AZ het op tegen FC Utrecht, dat in de halve eindstrijd met Genk afrekende. De Domstedelingen werden ook aan de zegekar van AZ gebonden, waardoor de beker in Zaanstad bleef. 

'Smaakt naar meer'
Zwagerman zag alle deelnemende teams een hoog niveau halen. ''Dat komt vooral door de spelvreugde en de getoonde inzet. Deze eerste editie van het AZ Indoorboarding Toernooi is zeer geslaagd en smaakt naar meer.'' 

Eindklassement AZ Indoorboarding Toernooi
1. AZ B
2. FC Utrecht B
3. KRC Genk A
4. AZ A
5. Almere City FC A
6. FC Volendam B
7. FC Utrecht A
8. KRC Genk B
9. NEC B
10. NAC Breda A
11. FC Volendam A
12. SC Cambuur A
13. NEC A
14. Almere City FC B
15. SC Cambuur B
16. NAC Breda B