Ortec Top-3: Svensson, Jahanbakhsh, Wuytens

Gepubliceerd op 29 januari 18, 13:34
ALKMAAR- Ortec Sports verzamelt elke speelronde verschillende data. In de rubriek Ortec Top-3 wordt deze data geanalyseerd, vergeleken en uitgelicht. Welke AZ'ers springen statistisch gezien in het oog in speelronde 20? Een overzicht.

Aangekomen balacties
Jonas Svensson was goed op dreef tegen Willem II en legde in totaal 115 balacties die aankwamen op de mat van het Koning Willem II Stadion. Geen enkele speler die in speelronde 20 van de Eredivisie in actie kwam, had er meer in zijn mars. Steven Berghuis (99) en Frenkie de Jong (93) volgen op gepaste afstand.

Key passes
Alireza Jahanbakhsh was met een goal en een assist belangrijk voor AZ in de uitwedstrijd tegen Willem II. In totaal verstuurde de Iraniër ook 4 key passes, dat zijn passes die leiden tot een doelpoging van het team. Niemand deed dat vaker afgelopen weekend. Ook Oussama Assaidi, Mikhael Rosheuvel, Berghuis, Jens Toornstra, en Cristián Cuevas behaalden dat aantal.

Gewonnen duels
Als aanvoerder won Stijn Wuytens 93 procent van zijn duels in de uitwedstrijd tegen Willem II. Geen enkele speler behaalde een hoger percentage dan de Belgische verdediger. Jerold Promes (89%) en De Wijs (88%) completeren de top-3 in dat klassement.

Overzicht
Bekijk hier per speelronde de Ortec Top-3.

Speelronde 1
Speelronde 2
Speelronde 3
Speelronde 4
Speelronde 5
Speelronde 6
Speelronde 7
Speelronde 8
Speelronde 9
Speelronde 10
Speelronde 11
Speelronde 12
Speelronde 13
Speelronde 14
Speelronde 15
Speelronde 16
Speelronde 17
Speelronde 18
Speelronde 19
Overzicht
Ook wordt een aantal per seizoen de algehele balans opgemaakt. Bekijk hieronder de AZ-stats van periodes.

Tot en met speelronde 11