Transfer Jahanbakhsh afgerond

Gepubliceerd op 04 augustus 15, 18:40
ALKMAAR- AZ heeft de transfer van Alireza Jahanbakhsh (21) definitief afgerond. De Iraniër heeft in Alkmaar een contract tot medio 2020 getekend. Eerder was er al een mondeling akkoord met NEC en de aanvaller bereikt, dinsdag doorstond hij ook de medische keuring.

Jahanbakhsh maakte dinsdagochtend kennis met onder meer John van den Brom. Na de geslaagde medische keuring tekende hij dinsdagmiddag zijn contract bij AZ.

Stewart: ‘Lang op scoutingslijst’
“Met Alireza Jahanbakhsh hebben wij de rechterspitspositie opnieuw volledig ingevuld”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Dat was onze wens na het vertrek van Steven Berghuis. Alireza staat al lang op onze scoutingslijst. We hebben alleen moeten wachten op de mogelijkheden om te kunnen investeren. Heel fijn dat het nu is gelukt. We hebben de nummer één op onze lijst aangetrokken.”

Jahanbakhsh: ‘AZ grote club'
“Uit alle aanbiedingen die ik heb gehad heb ik heel bewust voor AZ gekozen", reageert Jahanbakhsh. "AZ is een grote club in Nederland. Ik heb een plan met mijn loopbaan, dus hier moest ik zijn. Ook heeft de trainer de naam om jonge talenten echt beter te maken. Hij heeft een goede relatie met zijn spelers. Dat is fijn, als jonge speler het vertrouwen krijgen."

Gouden Stier
Jahanbakhsh heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij NEC. Met de Nijmegenaren werd hij kampioen van de Jupiler League. De rechtspoot had daar met 12 doelpunten en 17 assists een belangrijk aandeel in. Zijn sterke spel leverde Jahanbakhsh de Gouden Stier op, de prijs voor de beste speler van de Jupiler League.

Loopbaan
Jahanbakhsh kwam in 2013 naar NEC, waarvoor hij in totaal 64 officiele duels speelden, 19 keer scoorde en 21 treffers voorbereidde. Daarvoor speelden hij in zijn vaderland voor Damash Gilan. Jahanbakhsh speelde tot nog toe 15 interlands voor Iran (1 goal). Hij was onder meer actief op het WK 2014 in Brazilië.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl