Traplopen in AFAS Stadion

Traplopen in AFAS Stadion

Gepubliceerd op 25 september 22, 15:09

ALKMAAR- In het AFAS Stadion vond zondagmiddag de tweede editie van Trap voor Trap plaats. Trap voor Trap is een unieke sportieve uitdaging waarbij deelnemers de trappen van het stadion trotseren. Zij proberen daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. Onder andere Ron Vlaar en Sam Beukema waren van de partij.

In Nederland leven ongeveer 20.000 kinderen met een spierziekte. Spierziekten zijn vaak progressief en het duurt vaak te lang voor er een diagnose is en kinderen profijt hebben van nieuwe behandelingen. Spieren voor Spieren zet alles op alles om spierziekten bij kinderen te verslaan. De stichting is ambitieus. Het kost heel veel geld en inspanning om kennis en kracht te bundelen en het mogelijk te maken dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandeling krijgen.

Trap voor Trap
Spieren voor Spieren organiseert in samenwerking met AZ de unieke Trap voor Trap-challenge. Na de eerste editie in 2021 vond 25 september ook de tweede editie plaats. Daarbij leggen teams een uitdagend parcours af door het gehele AFAS Stadion. Zo komen deelnemers in ruimtes zoals de kleedkamers, de gym en de persruimte.

Vlaar & Beukema
Ron Vlaar is als ambassadeur al jaren betrokken bij Spieren voor Spieren en was natuurlijk ook dit jaar aanwezig bij Trap voor Trap. Ook Sam Beukema, die sinds dit jaar het gezicht is van Spieren voor Spieren, deed mee. De twee waren veelgevraagde gasten en gingen met veel fans op de foto. De winnaars van de challenges maken bovendien als team kans op een meet & greet met beiden. 

Doneren
De teller van het tot dusverre opgehaalde geld staat op het moment van schrijven op €72.074. Het is nog steeds mogelijk om te doneren. Doneren is mogelijk via deze link!