Update AZ Selectiedagen: driekwart vol

Update AZ Selectiedagen: driekwart vol

Gepubliceerd op 26 maart 19, 11:41

ALKMAAR- Volgende maand beginnen in Spanbroek de AZ Selectiedagen, de talentenjacht die verder langs Hoorn, Koog aan de Zaan, Alkmaar, Bleiswijk, Uitgeest en Bloemendaal voert. De kaartverkoop gaat ondertussen hard: ruim driekwart van de tickets is al verkocht.

Tijdens de AZ Selectiedagen krijgen voetballers in de leeftijdscategorieën Onder 8 tot en met Onder 14 (geboren tussen 2005 en 2011) de kans hun kunsten aan de scouts van AZ te vertonen. In totaal zijn er op de zeven locaties ruim 2.500 inschrijfplaatsen beschikbaar. Hiervan zijn er nu meer dan 1.900 ingevuld.

Bijna vol
De AZ Selectiedagen bij AFC'34 en KFC zitten met 360 inschrijvingen per locatie inmiddels vol. AZ raadt kinderen in de regio's Alkmaar en Zaanstreek die naast een ticket hebben gegrepen aan uit te wijken naar een van de vijf andere locaties. Zo kunnen Alkmaarders terecht in Spanbroek of Hoorn, terwijl voor Zaanse deelnemers ook Uitgeest om de hoek is.

Trainen als een AZ'er
Deelnemers krijgen een training aangeboden met verschillende oefenvormen en ervaren hoe het is om te trainen als een AZ'er. De jeugdige spelers die tijdens de AZ Selectiedagen in positieve zin opvallen, maken kans op een plek in de AZ Jeugdopleiding.

Waar en wanneer?
De AZ Selectiedagen worden georganiseerd voor veldspelers en keepers en vinden plaats in april en mei 2019. Hieronder is te zien wanneer er bij welke clubs trainingen worden aangeboden:

Woensdag 24 april - VVS ‘46, Spanbroek

Maandag 29 april - HVV Hollandia, Hoorn
Dinsdag 30 april - KFC, Koog aan de Zaan - UITVERKOCHT
Woensdag 1 mei - AFC ‘34, Alkmaar - UITVERKOCHT
Woensdag 8 mei - SV Soccer Boys, Bleiswijk
Woensdag 15 mei - FC Uitgeest, Uitgeest
Woensdag 22 mei - BVC Bloemendaal, Bloemendaal

Inschrijven
Na het kiezen van jouw locatie kun je aangeven in welke leeftijdscategorie je wilt deelnemen. Er zijn per dag drie tijdsblokken, waarvan elk een bepaalde leeftijdscategorie vertegenwoordigt. Plaats je ticket in het winkelmandje en klik op bevestig. Maak vervolgens een account aan of log in op je bestaande account. Vul na het inloggen de gegevens van de deelnemer in. Vervolgens betaal je jouw ticket en krijg je per e-mail een bevestiging. Deelname kost € 5, leden van de AZ Juniorclubs krijgen € 2,50 korting.

Extra ronde
Het programma van de AZ Selectiedagen is dit jaar uitgebreid van vier naar vijf rondes, waarmee de deelnemers een voetbalmiddag met nóg meer variatie en vermaak wordt aangeboden. In de nieuw toegevoegde ronde spelen de jeugdige voetballers boardingvoetbal. Verder is er onder meer een partijspel en wordt de snelheid van spelers opgemeten met hypermoderne apparatuur.

Stempelkaart
Ook voor het eerst: alle deelnemers aan de AZ Selectiedagen krijgen een stempelkaart waarmee zij worden uitgedaagd alle onderdelen af te werken. Wie zijn stempelkaart vol krijgt, kan deze verzilveren op het AZ Fanplein en krijgt als beloning een echte AZ-goodiebag. Daarin zit een uniek aandenken aan een fraaie voetbaldag.

Vragen
Vragen over de AZ Selectiedagen of de AZ Voetbalschool? Stuur dan een e-mail naar voetbalschool@az.nl.