Update stadion (13)

Gepubliceerd op 26 november 19, 10:00

ALKMAAR- Op voor AZ inmiddels onbegrijpelijke gronden lijkt de gemeente Alkmaar het besluit te gaan nemen dat het AFAS Stadion niet vrijgegeven kan worden voor publiek voor de thuiswedstrijd tegen Ajax op 15 december.

Vanaf het moment dat de problemen met het dak ontstonden, heeft bij AZ veiligheid altijd voorop gestaan. Er moest een situatie komen waarin het voor de supporters veilig zou zijn om in het stadion te zitten. Om dat te garanderen is de club in samenwerking met het onafhankelijk ingenieursbureau Royal HaskoningDHV aan de slag gegaan, waarbij de gemeente op alle momenten van dat proces op de hoogte is gehouden en in de gelegenheid is geweest om alle mogelijke vragen te kunnen stellen.

Eenhoorn: ‘Veiligheid bovenaan’
“Voor AZ staat veiligheid bovenaan, wij nemen daarin geen risico en sluiten geen compromissen”, reageert AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Na de instorting is daarom niet alleen direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van de instorting, maar is ook een omvangrijk onderzoek gestart naar mogelijke gebreken in de constructie van de rest van het stadion. Op basis van dit onderzoek is het gehele dak verwijderd en zijn waar nodig de juiste maatregelen genomen, waaronder een beperkt aantal versterkingen. Volgens de ingenieurs van Royal HaskoningDHV is het stadion nu veilig en kan het worden vrijgegeven.”

Impasse
De gemeente Alkmaar stelt voortdurend aanvullende vragen die in de beleving van AZ geen relatie hebben met het veilig kunnen spelen en vrijgeven van het stadion. Daarmee ontstaat - ondanks het zeer gedegen en deskundige rapport door Royal HaskoningDHV - een impasse die voor AZ onontwarbaar lijkt, omdat het niet helder is vanuit de gemeente Alkmaar wanneer men wel tevreden is. AZ beraadt zich nu op stappen die gezet kunnen worden om deze impasse te doorbreken. Volg alle updates via de mediakanalen van AZ.