Van Basten blijft als assistent-trainer

Gepubliceerd op 16 september 14, 09:50
ALKMAAR- AZ en Marco van Basten hebben dinsdag bekendgemaakt dat er een nieuwe overeenkomst is gesloten om als assistent-trainer verder te gaan in Alkmaar. Dit gebeurt op verzoek van Van Basten, in goed overleg met AZ en de technische stafleden.

“Het is de afgelopen dagen gebleken dat Marco meer voelt voor een rol op de achtergrond”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Voor ons was het schakelen na zijn mededeling, maar we hebben er daarna alles aan gedaan om hem te behouden. In de rol als assistent vinden wij hem ook uitermate geschikt. Hij kan met zijn ervaring onze jonge talenten de individuele aandacht geven die ze nodig hebben.” Van Bastens nieuwe contract als assistent-trainer loopt tot de zomer van 2016.

Van Basten: ‘Eerlijk richting mezelf en AZ’
Van Basten: “Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat het vak van hoofdtrainer me steeds vaker fysiek en mentaal ongemakken bezorgt. Daarom heb ik besloten om eerlijk te zijn richting mezelf en AZ. Ik wilde graag in Alkmaar terugkeren op het trainingsveld, maar niet meer als hoofdcoach. Ik heb dan ook bij AZ deze wens uitgesproken en na uitgebreide gesprekken met AZ, Alex Pastoor en Dennis Haar, hebben we voor alle partijen een passende oplossing gevonden. Ik ben blij met mijn nieuwe rol, wat meer in de schaduw. Ik heb zin om op het veld met die jonge talenten aan de slag te gaan.”

Pastoor
“Het was de nadrukkelijke wens van Marco om door te gaan met Alex Pastoor en Dennis Haar aan zijn zijde”, gaat Stewart verder. “De rol van Alex als hoofdtrainer is door de recente ontwikkelingen een logisch gevolg. Daarover zijn we met hem in gesprek. Tot een definitief akkoord zijn we echter nog niet gekomen.”

Terugkeer
Dinsdag start de selectie de voorbereiding op het thuisduel met PEC Zwolle. De training van 11:00 uur is indoor, maar om 16:00 uur traint de groep op het trainingsveld. De wedstrijd tegen PEC Zwolle wordt gespeeld op zondag 21 september om 14:30 uur.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl