Van den Brom: 'Willen we mee afrekenen'

Gepubliceerd op 04 april 17, 13:40
ZAANSTAD- John van den Brom blikte dinsdag met de pers vooruit op de Noord-Hollandse derby van woensdag tegen Ajax. De oefenmeester ging in op de fysieke gesteldheid van zijn ploeg en de wedstrijden tegen topploegen van dit seizoen: "Alleen tegen Ajax-thuis een resultaat behaald."

“Ik vond Ajax goed spelen in De Klassieker tegen Feyenoord”, opende Van den Brom. “Wat ik had verwacht van Feyenoord, de passie en strijd, was nu omgekeerd. Daarmee hebben zij de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Nu komt AZ op bezoek.”

Topploegen 
“We gaan er niet naartoe met het idee: 'ojee, we moeten tegen Ajax'", ging de oefenmeester verder. "Zeker niet. We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen Groningen en met de dingen die ik heb gezien in de trainingen, denk ik dat we er een goede wedstrijd van kunnen maken. Ook hebben we dit seizoen, op Ajax-thuis na, geen goede resultaten gehaald tegen de topploegen. Daar willen we mee afrekenen.”

Vlaar
Dat moet gebeuren zonder aanvoerder Ron Vlaar. Van den Brom: “We moeten voorzichtig zijn met hem. We zijn bezig met een traject richting de Bekerfinale en daarvoor willen we Ron superfit krijgen. Zaterdag speelde hij heel goed, bijna weer ouderwets. Dat wil je continueren, want fysiek gezien kan hij spelen. Alleen weten we niet hoe hij daarop gaat reageren en dat risico willen we niet nemen. Derrick Luckassen en Rens van Eijden zullen het defensieve duo vormen. Alireza Jahanbakhsh start daardoor op het middenveld.”

Svensson 
Naast Vlaar is ook Jonas Svensson niet inzetbaar. “Hij heeft wat last van zijn hamstrings. Dat is jammer, want hij doet het hartstikke goed en ik ben heel tevreden over hem. Ook in combinatie met Joris van Overeem. Mattias Johansson is fit en kan dat ook. Hij is dus zijn logische vervanger.”

Dos Santos 
Gevaarlijke man aan Ajax-zijde afgelopen zondag was Justin Kluivert. “Hij speelde heel fris”, zei Van den Brom. “Maar wij hebben met Dabney dos Santos ook zo’n speler. Hij heeft snelheid, maar ook fysiek en lef. Dan zie je wat een goede wedstrijd en doelpunten met een speler doen.”

Live
Ajax - AZ  begint woensdag om 20:45 uur. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, NH Radio en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina