Van den Brom bezig aan laatste seizoen

Van den Brom bezig aan laatste seizoen

Gepubliceerd op 11 december 18, 15:27

ALKMAAR- John van den Brom vertrekt aan het eind van het seizoen bij AZ. In gezamenlijk overleg met de club is besloten om de wegen te scheiden. De verbintenis met Van den Brom liep tot medio 2019. Huidige assistent-trainer Arne Slot volgt hem op.

Daarmee komt er aankomende zomer een einde aan de periode van de langstzittende trainer in de clubgeschiedenis. In september 2014 volgde Van den Brom Marco van Basten op als hoofdtrainer van AZ. Onder zijn leiding plaatste AZ zich dat seizoen met een derde plaats in de Eredivisie, rechtstreeks voor Europees voetbal. Ook in het seizoen 2015-2016 slaagde AZ erin zich – als vierde in de Eredivisie – rechtstreeks te plaatsen voor de Europa League. 

Overwinteren
In het seizoen 2016-2017 overwinterde AZ in de Europa League, na een 3-2 zege op het Russische Zenit St-Petersburg. AZ bereikte dat seizoen ook de finale van de TOTO KNVB Beker, waarin Vitesse won.

Seizoen 2017-2018
Ook in 2017-2018 bereikte AZ de finale van het bekertoernooi. In de eindstrijd werd opnieuw verloren, dit keer van Feyenoord. Datzelfde jaar eindigden de Alkmaarders onder Van den Brom op de derde plaats in de Eredivisie. Ook leverde AZ met Alireza Jahanbakhsh de topscorer van de Eredivisie af. De Iraniër scoorde 21 keer en beloonde zijn seizoen met een recordtransfer naar de Premier League. 

Van den Brom: ‘Mooie jaren beleefd’
''Ik ben trots dat ik als langstzittende trainer de boeken in ga. De afgelopen vijf jaar heb ik mooie seizoenen beleefd bij AZ. Maar het is nog te vroeg om terug te blikken. Vanaf heden gaat de focus weer op dit seizoen. We gaan er de komende maanden alles aan doen om het seizoen AZ-waardig af te sluiten.” 

Invulling staf
De duur van het contract van Slot en de verdere invulling van de staf zal in de loop van de tweede seizoenshelft gepresenteerd worden.