Van den Brom: ‘Bjørn vervangt Mats’

Van den Brom: ‘Bjørn vervangt Mats’

Gepubliceerd op 07 februari 19, 14:31

ZAANSTAD- Na de laatste training in aanloop naar NAC Breda - AZ, nam John van den Brom donderdagmiddag tijd voor de pers. Wat verwacht hij van het bezoek aan het Rat Verlegh Stadion op vrijdagavond? "Avondje NAC een begrip."

Met stevige wind werd op het AFAS Trainingscomplex scherp getraind. Ook de tegen Emmen uitgevallen Mats Seuntjens deed weer mee. “Maar hij is er morgen nog niet bij”, vertelde Van den Brom. “Maandag sluit hij weer volledig aan, NAC komt nog te vroeg. Bjørn Johnsen vervangt hem in de spits.”

Avondje NAC
Waar AZ foutloos uit de winterstop kwam, verkeert NAC juist in zwaar weer. De Brabanders zijn de hekkensluiter van de Eredivisie. “Zonde”, vindt Van den Brom. “Het is een prachtige club, het Avondje NAC is een begrip en qua entourage zijn er in Nederland weinig grotere clubs.”

Bij de keel
“Het wordt een lastige wedstrijd, maar onze intentie is zowel uit als thuis om de tegenstander bij de keel te grijpen. Ik verwacht ook bij NAC weer scherpte en een fris AZ. We hebben een fitte groep, spelen goed en leggen tegenstanders de wil op door steeds beter samen te werken. Het is een proces dat al voor de winterstop werd ingezet en waar we steeds verdere stappen in zetten.”

Favoriete spel
Van den Brom ziet dat door de goede samenwerking ook verschillende individuen in staat zijn uit te blinken. “Marco Bizot houdt al een paar wedstrijden op rij de nul, en Ron Vlaar en Teun Koopmeiners vormen op dit moment misschien wel het beste centrale duo van de Eredivisie. Ook omdat ze weten dat ze geholpen worden door de rest. Hierdoor zijn wij als team in staat ons favoriete spel te spelen.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.