Van den Brom: 'Blijven jagen'

Gepubliceerd op 15 maart 19, 13:33

ZAANSTAD- Na de kletsnatte training achter gesloten deuren nam John van den Brom vrijdagmiddag tijd voor de pers. Wie zijn er fit en wat verwacht hij van het thuisduel met Ajax? 

Van den Brom zag deze week diverse spelers worden geselecteerd voor een nationaal team, waaronder Marco Bizot (Oranje) en het duo Calvin Stengs en Teun Koopmeiners (Jong Oranje). “Toen bekend was dat zij in de voorselecties zaten, had ik ook wel verwacht dat ze in de definitieve selecties zouden zitten. Met name voor Calvin is het mooi, het is voor hem de eerste keer. Het is ook logisch dat hij erbij zit, het past bij het beeld dat we van hem hebben.”

Van den Brom vervolgt: “Het wordt rustig komende week op het trainingsveld, want we gaan veel internationals missen. Maar dat is alleen maar een teken dat we goed bezig zijn.”

Programma
Voordat de internationals uitwaaien, wacht zondag de Noord-Hollandse derby tegen Ajax. “Er staat bij ons niet méér druk op dan normaal. Want zonder druk kun je geen wedstrijd spelen. We hebben nog een mooi programma voor de boeg met onder meer wedstrijden tegen Feyenoord en PSV. We weten waar we voor strijden en zullen constant blijven jagen op de positie boven ons.”

Loting
De tegenstander van zondag werd vrijdag in de kwartfinales van de Champions League gekoppeld aan Juventus. Van den Brom: “Ze zullen het vandaag in Amsterdam niet veel over AZ hebben. Dat is logisch, want ze hebben lang naar deze loting uitgekeken. Maar zondag zal het niet meer over de Champions League gaan.”

Spits
Ajax heeft met Kasper Dolberg, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic diverse opties voor de spitspositie. “Ik denk dat ze tegen ons in hun Europese-formatie aantreden, met Tadic dus”, zei Van den Brom. “Ik lees ook dat ze wat pijntjes hebben in de ploeg. Dat hoort bij zo’n vol programma. We zullen het zondag zien.”

Boadu
Van den Brom kan zelf over een nagenoeg fitte selectie beschikken. “Ook Myron Boadu heeft deze week weer voorzichtig met de groep meegetraind. Ik denk dat we hem nog wel kunnen gebruiken dit seizoen. Verder is de hele selectie wedstrijdfit.”

De Boer
Maandag maakte keeper Rody de Boer bij Jong AZ zijn rentree na een lange schouderblessure. “Goed om te zien dat hij er weer stond en dat hij fit uit zijn revalidatie is gekomen. Of hij zondag al op de bank zit? Dat beslis ik zaterdag”, sloot Van den Brom af.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
Het uitverkochte Eredivisie-duel AZ - Ajax begint zondag om 14:30 uur. Niet in het stadion aanwezig? Volg deze wedstrijd live via FOX Sports, het Twitter-account van AZ of discussieer mee op het Instagram- en Facebook-account van AZ.


Wedstrijd

1
Eredivisie
AZ - AFC Ajax
zondag 17 mrt 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
0