Van den Brom: ‘Daar gaat het om’

Van den Brom: ‘Daar gaat het om’

Gepubliceerd op 21 december 18, 13:26

Na de natte en winderige vrijdagtraining schoof John van den Brom nog één keer in 2018 aan bij de pers. Hoe staat zijn ploeg er fysiek voor? Wat zegt hij over het bekertoernooi? En met welke opdracht stuurt hij zijn ploeg zaterdag het veld in op bezoek bij PSV?

“Dit wordt onze laatste in een serie van drie duels in een week”, zei Van den Brom over het treffen in Eindhoven. “Daarin kan ik dezelfde jongens gebruiken als afgelopen week. Door de gunstige tussenstand konden we dinsdag tijdens AZ - PEC al anticiperen op zaterdag. We hebben Calvin Stengs en Ron Vlaar dus tijdig rust kunnen geven.”

Bekertoernooi
Door de bekerwinst op PEC Zwolle, schaart AZ zich in het rijtje met Feyenoord, Ajax, sc Heerenveen, Vitesse, Willem II, Fortuna Sittard en FC Twente. Van den Brom: “Een sterk deelnemersveld. Zo hoort het ook. Natuurlijk is het altijd leuk als er via een stunt nog een amateurclub bij de laatste acht zit, maar dit is het beste voor het Nederlandse voetbal.”

PSV
Zaterdag neemt AZ het in het Philips Stadion op tegen koploper PSV. “Zij zijn in hun stadion bezig aan een ijzersterke reeks met een goed doelsaldo. Dat ziet iedereen. Ik vind het belangrijk dat wij heel gedisciplineerd spelen. Want wat ons uit tegen Ajax gebeurde, kan écht niet. Dat was vernederend en past niet bij een club als AZ. Ik wil zien dat de jongens echt als een collectief spelen. Samen dus. Dan komen onze kwaliteiten naar boven en zijn we écht een goede ploeg. Dat bewustzijn moet er zijn. Geloof in jezelf hebben, dáár gaat het om.”

Wuytens
Deze week sloot Stijn Wuytens op het trainingsveld grotendeels weer aan bij de ploeg. “Dat is heel goed bevallen”, zei Van den Brom. “Echt een lichtpunt richting komende periode. Stijn zal de komende weken doortrainen. Tijdens het trainingskamp in Belek sluit hij weer helemaal aan bij het eerste elftal.”

Boadu
En over Myron Boadu: “Ook zijn herstel verloopt goed. Hij mag in januari weer het veld op. Het trainingskamp komt voor hem echter nog wat te vroeg.”

AZ TV
Bekijk hieronder ook de voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.

Live
PSV - AZ begint zaterdag om 19:45 uur. Niet in het stadion aanwezig? Het duel is ook live te volgen via Twitter en FOX Sports. Over het verloop van de wedstrijd discussiëren met andere supporters? Praat mee via het  Facebook- & Instagram-account van AZ.