Van den Brom: 'Genoeg aanknopingspunten'

Gepubliceerd op 30 oktober 18, 16:18
ZAANSTAD- Een dag voor de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo schoof John van den Brom in de bestuurskamer van het AFAS Trainingscomplex aan bij de pers. De oefenmeester blikte terug op de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken en keek vooruit op het duel van woensdag.

"Het grootste probleem is het vertrouwen”, zei Van den Brom over de mindere periode die AZ momenteel doormaakt. “Natuurlijk is het rot om te verliezen. We komen tegen FC Utrecht en sc Heerenveen op een 1-0 voorsprong, maar het echte doordrukken en de voorsprong verder uitbouwen, lukte nog niet. Ik wil daarmee aangeven hoe broos het vertrouwen is.”

Supporters
Na de derde verliespartij op rij kon de trainer zich dan ook goed inleven in de supporters. “Als je naar het stadion komt, wil je een mooie en leuke wedstrijd zien. Dat is logisch. We hebben het publiek vorig jaar verwend en dat willen ze elke week zien, maar dat is er op dit moment even niet bij. Dat laten ze blijken. Maar vergeet niet, de teleurstelling bij de supporters is net zo groot als bij onszelf.”

Opstelling
Reden om veel wijzigingen door te voeren is dat niet, vindt Van den Brom. “Ik ben niet iemand die nu alles gaat husselen en er een grote tombola van gaat maken. Het zal voor een groot gedeelte hetzelfde blijven, dat is ook het vertrouwen dat wij als staf kunnen geven aan de spelers. Misschien gaan we een kleine aanpassing doen, maar dat zal morgen blijken.”

Aanknopingspunten
"We hebben een resultaat nodig, dat is heel simpel. Niet dat alles dan direct vergeten en vergeven is, alleen: zo slechts als de uitslag doet vermoeden, was het niet. Er waren een hoop slechte dingen afgelopen zondag, laten we dat voorop stellen. Maar er waren ook genoeg aanknopingspunten om op voort te borduren."

Midweeks
“Het is dan prettig dat we weer zo snel een wedstrijd hebben”, aldus Van den Brom. “De jongens wilden het liefst maandag al spelen. Als je verliest, wil je de volgende dag revanche nemen. Iedereen is fit en niemand wil afhaken. Dat geeft mij het signaal dat het bij die gasten nog prima zit.”

VVV
Over de club uit Venlo: "VVV is een goede ploeg. Ze staan boven ons in de Eredivisie en doen het goed. Het is een lastig bespeelbare ploeg, met veel lengte en fysiek. Ze scoren makkelijk uit standaardsituaties en krijgen weinig goals tegen. We zullen op onze hoede moeten zijn."

Live
Het bekerduel tussen AZ en VVV-Venlo begint woensdag om 19:45 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar. Niet in het stadion aanwezig? Het duel is ook live te volgen via Twitter. Over het verloop van de wedstrijd discussiëren met andere supporters? Praat mee via het Facebook- & Instagram-account van AZ.