Van den Brom: 'Heeft zeker consequenties'

Van den Brom: 'Heeft zeker consequenties'

Gepubliceerd op 19 april 19, 13:24

ZAANSTAD- Wat verwacht John van den Brom van het uitduel met Feyenoord? Wie zijn er fit of juist niet? En hoe denkt hij over de verplaatsing van speelronde 33? Lees het in de voorbeschouwing. 

De KNVB wil dat de 33e speelronde van de Eredivisie wordt gespeeld op woensdag 15 mei. De 34e speelronde vindt gewoon plaats op zondag 12 mei. "Door deze verplaatsing zit er straks een gat van negentien dagen tussen AZ - Heracles en AZ - PSV", rekende Van den Brom uit. "Het heeft dus zeker consequenties voor onze planning. Om in het ritme te blijven, plannen we een oefenwedstrijd tegen De Graafschap in."

Van den Brom vervolgt: "Maar goed, het hoofddoel van de verplaatsing is duidelijk: Ajax optimaal laten voorbereiden op de halve finale van de Champions League. Ik vind dat we dat als clubs moeten ondersteunen."

Midtsjø
Tijdens de vrijdagtraining ging Fredrik Midtsjø voortijdig naar de kant. "We moeten even afwachten wat er precies aan de hand is. Voor zaterdag is hij een twijfelgeval."

Boadu
Van den Brom had ook positief nieuws: "Myron Boadu zit voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Hij heeft weer een goede trainingsweek achter de rug. Geweldig voor hem. En dat uitgerekend tegen de ploeg waartegen hij uitviel met een enkelblessure."

De Kuip
"Wat ons strijdplan is tegen Feyenoord? Brutaal zijn en zelf durven voetballen. Ondanks dat het in De Kuip is. Juist dankzij dat het in De Kuip is. We hebben daar overigens vaker prima gespeeld. Of ik qua opstelling dingen ga veranderen? Ja. Daar is ook wel reden toe na de afgelopen duels. Wat er verandert zien jullie zaterdag."

Live
Feyenoord - AZ begint zaterdag om 20:45 uur. Deze wedstrijd is live te volgen via het Twitter-account van AZ.

AZ TV
Bekijk hier de voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.


Wedstrijd

2
Eredivisie
Feyenoord - AZ
zaterdag 20 apr 2019, 20:45
Wedstrijd informatie
1