Van den Brom: ‘Heel blij mee’

Van den Brom: ‘Heel blij mee’

Gepubliceerd op 09 november 18, 13:40

ZAANSTAD- Tussen de twee vrijdagtrainingen door schoof John van den Brom aan bij de pers. Hij sprak onder meer over drie teruggekeerde spelers uit de ziekenboeg, Calvin Stengs en de opponent van zondag: ADO Den Haag. “Nog meer wissels doen.”

Tijdens het partijspel had Van den Brom drie spelers tot zijn beschikking die er door blessures lang uitgelegen hebben: Ondrej Mihálik, Stijn Wuytens en Jeremy Helmer. “Ja, daar ben ik heel blij mee”, zei Van den Brom. “Volgende week spelen we op donderdag een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. Dan hoop ik deze jongens ook minuten te laten maken. Het is sowieso de bedoeling dat ze voor de winterstop weer in actie kunnen komen in het eerste elftal.”

Vejinovic
Marko Vejinovic raakte deze week geblesseerd. Van den Brom: “Ik mag vanwege de nieuwe privacywetgeving niet meer zeggen om wat voor blessure het gaat. Hij is er zondag in iedere geval niet bij.”

Stengs
Dat geldt ook voor Stengs, die vrijdagavond in actie komt bij Jong AZ. “Hij kan tegen TOP Oss op gras spelen in ons stadion. De uitwedstrijd tegen ADO is op kunstgras en dat vinden we nog te riskant. Hij zit zondag dus niet bij de selectie. Calvin heeft zijn hele revalidatie op gras gedaan. Voor hem is het overigens geen issue hoor, hij is opgegroeid op kunstgras.”

ADO
In Den Haag treft Van den Brom twee spelers die hij in zijn tijd als ADO-trainer (2010-2011) ook onder zijn hoede had: Lex Immers en Robert Zwinkels. Laatstgenoemde keert zondag terug in de basis. “Dat heb ik hun trainer ook horen zeggen”, reageerde Van den Brom. “Fons Groenendijk is niet tevreden en heeft aangegeven nog meer wissels te gaan doen. Ik ben benieuwd, we gaan het zondag zien. Fons heeft de boel in ieder geval op scherp gezet.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV vrijdag maakte.

Live
ADO Den Haag - AZ begint zondag om 14:30 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZAZ Radio en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en  Instagram-pagina van AZ.