Van den Brom in uitzending AZ TV

Gepubliceerd op 23 mei 19, 14:14

ALKMAAR- De laatste aflevering van AZ wordt donderdag uitgezonden. Hierin wordt er teruggekeken op het seizoen 2018-2019 aan de hand van trainer John van den Brom en verschillende spelers.

Voor John van den Brom betekende dit seizoen zijn laatste bij AZ. De trainer nam onlangs afscheid en vertrekt naar FC Utrecht. Hij blikt terug op het seizoen.

Stengs
Calvin Stengs maakte in januari na meer dan een jaar blessureleed zijn rentree in het elftal, verlengde vorige maand zijn contract en kwam dit kalenderjaar tot dusver tot vijf treffers. Hoe kijkt hij terug?

Til
Guus Til mag zich met twaalf treffers topscorer van AZ noemen. Zo was hij onder andere verantwoordelijk voor de beslissende doelpunten tegen Ajax en PSV en werd hij voorafgaand aan het seizoen door Van den Brom verkozen tot aanvoerder. Ook Til blikt terug.

Mooiste redding
Daarnaast bespreekt AZ TV een aantal hoogtepunten dit seizoen. Marco Bizot miste dit seizoen geen minuut en was met veertien clean sheets in de Eredivisie een belangrijke schakel in het elftal. Maar wat vond hij eigenlijk zijn mooiste redding?

Debutanten
Voor twee spelers van AZ was het seizoen 2018-2019 een bijzondere. Myron Boadu maakte in de in de eerste wedstrijd van het seizoen in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (5-0) zijn basisdebuut in de Eredivisie. De 17-jarige Kenzo Goudmijn was een andere debutant. In de laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij Excelsior in Rotterdam (4-2) mocht hij invallen.

Assists
Thomas Ouwejan en Oussama Idrissi waren beiden verantwoordelijk voor zes assists dit seizoen. Welke assist was hun mooiste? AZ TV vroeg het de spelers van de linkerflank.

Uitzending
De reguliere uitzending van AZ TV is op donderdag om 18:00 uur te zien op FOX Sports kanaal 1 en wordt hiernaast meerdere keren herhaald. Geen FOX Sports? Op vrijdag om 17.10 uur begint de aflevering op NH.

Mediapartnerschap
AZ en NH zijn in 2015 een mediapartnerschap aangegaan. Dit betekent onder meer dat er een grote stroom aan videocontent bij onze supporters komt. Wil je naast de uitzending van AZ TV op de hoogte gehouden worden van alles rondom AZ? Volg de club dan via AZ.nl, TwitterYouTube en Facebook.