Van den Brom: ‘Is heel simpel’

Gepubliceerd op 26 oktober 18, 13:17
ZAANSTAD- Op het AFAS Trainingscomplex blikte John van den Brom vrijdagmiddag vooruit op het thuisduel met sc Heerenveen. Hoe gaat het met Calvin Stengs? Wat is de beste positie voor Teun Koopmeiners? En wanneer is komende week geslaagd?

“Op de bekende blessuregevallen na is iedereen inzetbaar. Nee, dat geldt nog niet voor Calvin. Ik deel de gedachte van de club dat iemand eerst 90 minuten in de benen moet hebben voordat hij weer volledig aansluit bij de wedstrijdselectie. Hij doet vanavond ook niet mee bij Jong AZ omdat ze op kunstgras spelen. Daar willen we nog geen risico mee nemen. De fans, de club en Calvin zelf moeten nog even geduld hebben”, aldus Van den Brom, die aangaf dat Ondrej Mihálik ook nog steeds op de goede weg terug is.

Samen
Van den Brom: “Ik heb vorig weekend goede dingen gezien tegen FC Utrecht, maar we verloren wel. En daarom was het niet goed genoeg. We moeten bijvoorbeeld beter verdedigen en beter afronden. En dat geldt voor het hele team, want verdedigen en aanvallen doe je samen. We hebben deze week in ieder geval scherp en goed getraind, waarbij er veel is gehamerd op vastigheden.”

Koopmeiners
In en tegen Utrecht keerde Koopmeiners terug op het middenveld, na een aantal duels centraal achterin te hebben gestaan. “In de verdediging heeft Teun het goed gedaan, maar we weten allemaal dat hij een middenvelder is. Daar zien we hem het liefst.”

sc Heerenveen
“Ik vind van sc Heerenveen dat ze te laag op de ranglijst staan”, zei Van den Brom over de opponent van zondag. “Het is een mooie club waar altijd jongens lopen die in het oog springen, zoals Arber Zeneli en Sam Lammers.”

Support
Van den Brom: “We hebben zondag een goed resultaat nodig, dat is de enige remedie. We spelen nu drie thuiswedstrijden in één week. Het is heel simpel, dat moeten drie overwinningen worden. Het moet niet alleen een mooie week worden door de resultaten die we willen boeken, maar ook door de manier waarop. We spelen zondag in een vol stadion en de spelers moeten laten zien dat het terecht is dat ze gesteund worden. De mensen zien graag een team dat vol de strijd aangaat en goed voetbalt. Dat, in combinatie met de steun vanaf de tribunes, levert vaak een overwinning op.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
AZ - sc Heerenveen begint zondag om 16:45 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ, AZ Radio en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

🤔 Penalty?

💬 Maher: ‘Hey, ref!’#azhee #training pic.twitter.com/tzchGlbpb2

✅ Training afgerond#azhee #AZ #Eredivisie pic.twitter.com/Ud7QugCJro