Van den Brom: 'Is hun goed recht'

Van den Brom: 'Is hun goed recht'

Gepubliceerd op 23 november 18, 13:56

ZAANSTAD- Na de koude vrijdagtraining schoof John van den Brom aan bij de media om vooruit en terug te blikken. Over de afgelopen interlandperiode, de fitheid van zijn selectie en de opponent van zondag: VVV. “Is aan ons om daar doorheen te spelen.”

“We hebben er tijdens de interlandperiode bewust voor gekozen om twee oefenwedstrijden te regelen”, opende Van den Brom. “Tegen FC Groningen hadden we afgesproken om het eerste uur met volle bezetting te spelen. En het duel met Koninklijke HFC was goed om jongens als Calvin Stengs, Jeremy Helmer en Ondrej Mihálik voor het eerst op kunstgras te laten spelen. Die ondergrond hadden ze na hun revalidatie nog niet gehad. Beide duels zijn goed bevallen.”

Johnsen
Zondag kan Van den Brom geen beroep doen op Bjørn Johnsen. “Hij is tijdens de eerste van de twee interlands geblesseerd uitgevallen. Die wedstrijd scoorde hij overigens ook. Hoe ernstig zijn blessure is, kan ik nog niet zeggen. Maar zondag in Venlo is Bjørn er sowieso niet bij.”

Van Rhijn
Ricardo van Rhijn ontpopte zich tijdens genoemde oefenduels met goals en een assist tot een productieve verdediger. Van den Brom: “Ricardo had de laatste weken minder gespeeld in het eerste elftal, maar heeft zich nu goed getoond. Nee, hij staat tegen VVV niet in de spits, haha.”

Vlaar
Ron Vlaar trainde apart van de groep. “Hij is qua fitheid een twijfelgeval. Zaterdag maken we voor de hele selectie definitief de balans op en weet ik wie er zondag kunnen spelen.”

VVV
De aanstaande tegenstander presteert goed dit seizoen, getuige de huidige vijfde plaats in de Eredivisie. “Met hun verdedigende manier van spelen, halen ze goede resultaten”, zei Van den Brom. “Het is hun goed recht dat ze voor zo’n tactiek kiezen. Het is aan ons om daar doorheen te spelen. Kansen gaan we altijd krijgen, maar het is de kunst om tegen VVV zo min mogelijk weg te geven uit counters. Want daar ligt hun gevaar. We moeten dus goed op onze restverdediging letten.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
VVV-Venlo - AZ begint zondag om 16:45 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZAZ Radio en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en