Van den Brom: ‘Lekkerste ritme’

Gepubliceerd op 20 november 15, 14:28
ALKMAAR - John van den Brom blikte, op de dag dat bekend werd dat hij langer bij AZ blijft, vooruit op het thuisduel van zaterdag met sc Heerenveen. Over de gewijzigde speelstijl van de Friezen en de fitheid van zijn formatie.

“Celso Ortiz is donderdagavond als laatste international weer teruggekomen”, zei Van den Brom. “Hij heeft, net als Alireza Jahanbakhsh, een lange reis achter de rug. Maar goed, ze zijn allemaal weer fit teruggekomen. Alleen Jop van der Linden en Ridgeciano Haps zijn er zaterdag nog niet bij.”

Fit
AZ heeft na de interlandonderbreking weer een periode voor de boeg met duels in de Eredivisie, Europa League en KNVB beker. Van den Brom: “Geloof me, drie wedstrijden per week is voor fitte spelers het lekkerste ritme. En ik durf wel te stellen dat wij fit zijn.”

Garcia
Levi Garcia is vrijdag 18 jaar geworden. “En daarmee mag hij volledig aansluiten bij het eerste elftal”, weet Van den Brom. “Het is een talentvolle jongen die fysiek enorm sterk en snel is. Levi staat te popelen. Zodra het papierwerk in orde is, kan hij in actie komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het echt een aanwinst voor ons is.”

Van den Brom: “Of Heerenveen anders is gaan spelen sinds de trainerswissel? Ja, totaal anders. Ze zijn van 4-3-3 overgestapt op een 4-4-2-systeem. En succesvol, want ze zijn punten gaan pakken sinds Foppe de Haan het heeft overgenomen. Hij heeft het met zijn ervaring in relatief korte termijn goed gedaan. Daar moet je alleen maar respect voor hebben.”

AZ TV
Bekijk hieronder op AZ TV wat Van den Brom over zijn contractverlenging zegt.

AZ - sc Heerenveen begint om 18:30 uur in het AFAS Stadion. Voor dit duel zijn nog kaarten beschikbaar. Niet in het stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via FOX Sports, AZ Radio en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via onze Facebook- en Instagram-pagina.