Van den Brom: ‘Lijkt me normaal’

Gepubliceerd op 24 augustus 18, 14:53
ZAANSTAD- In de aanwezigheid van de Volkskrant, het Algemeen Dagblad, De Telegraaf, het Noordhollands Dagblad en AZ Media blikte John van den Brom vrijdagmiddag vooruit op speelronde drie in de Eredivisie. Over topscorer Myron Boadu, Piet Velthuizen en opponent Vitesse.

“Mijn ploeg is fit”, opende de trainer van de koploper. “En ja, de opstelling blijft hetzelfde. Dat lijkt me normaal na twee gewonnen wedstrijden. Er is geen aanleiding om het allemaal door elkaar te gaan gooien.”

Boadu
In de afgelopen twee duels kwam Boadu tot scoren. Van den Brom over zijn spits: “Hij betaalt het vertrouwen dat we in hem hebben terug. Myron is sterk, scoort en speelt onbevangen. Hij kan het op zijn zeventiende alleen nog niet 90 minuten volhouden. Ik vind het ook prima dat hij 70 minuten vol gas geeft, want we hebben goede jongens die kunnen invallen.”

Friday en Bel Hassani
“Fred Friday en Iliass Bel Hassani hebben te horen gekregen dat ze mogen uitkijken naar een andere club,” bevestigde Van den Brom. “Ze hebben nu nog een week om binnen de transferperiode een club te vinden. Lukt dat niet, dan gaan ze met Jong AZ meetrainen.”

Velthuizen
Over Velthuizen, die meetraint in verband met de schouderblessure van Rody de Boer, zei Van den Brom: “Hij traint voorlopig nog met ons mee. Max Huiberts gaat met Piet in gesprek om te kijken of we hem een seizoen kunnen vastleggen.”

Vitesse
“Vitesse heeft een nieuwe trainer met andere ideeën. Zo willen ze bijvoorbeeld hoog drukzetten. Maar er zijn ook dingen hetzelfde gebleven, zoals hun voorhoede en middenveld”, aldus Van den Brom over zijn voormalige werkgever.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
AZ - Vitesse begint zondag om 16:45 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ, AZ Radio en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

⤵️ Svensson

⚽️ Boadu#training #azvit pic.twitter.com/33u9a2EKNu