Van den Brom: ‘Mooi om te zien’

Gepubliceerd op 28 september 18, 13:08
ZAANSTAD- John van den Brom schoof een dag na de ruime bekerwinst op Alcides aan bij de pers om alweer over de volgende wedstrijd te praten: PEC-thuis. Wie zijn er fit? Wie gaan spelen? En hoe heeft Marko Vejinovic zijn rentree doorstaan?

“Ron Vlaar is weer fit”, opende Van den Brom met een medische mededeling. “Eindelijk zeg ik erbij, want we hebben hem ruim twee weken moeten missen. Als hij de komende dagen goed doorkomt, staat hij in de basis tegen PEC.” Ook Teun Koopmeiners, die niet fit uit de wedstrijd tegen FC Groningen kwam, trainde vrijdag weer volop mee. “Hij kan zondag spelen.”

De terugkeer van Vlaar houdt in dat Pantelis Hatzidiakos even pas op de plaats moet maken. Van den Brom: “Hij weet zelf ook dat hij de laatste weken een terugval heeft. Dat is overigens niet gek, want het is nog steeds een jonge speler.”

Training
De complete groep die donderdag in actie kwam tegen Alcides, trainde vrijdag in de Zaanse wind. “Omdat we relatief kort de tijd hebben tot zondag, heb ik iedereen naar buiten gestuurd. Ze zijn zonder blessures uit de wedstrijd gekomen.”

Vejinovic
“Ja, dat geldt ook voor Vejinovic,” vervolgde Van den Brom. “Zijn knie heeft het goed gehouden tijdens de 60 minuten die hij meedeed. Door zijn terugkeer zitten we ruim in onze middenvelders.”

PEC
De opponent van zondag kent een stroeve seizoenstart. “Dat heeft ermee te maken dat ze de betere spelers zijn kwijtgeraakt. Maar hun manier van spelen is hetzelfde gebleven. Dat vind ik wel mooi om te zien: een trainer die in goede en slechte tijden achter zijn systeem blijft staan. PEC heeft dit seizoen drie keer gewonnen. Dat waren overigens ook drie uitduels.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
AZ - PEC Zwolle begint zondag om 14:30 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ, AZ Radio en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

👏🏼 Piet!

⛔️ Goal = closed.#azpec #training pic.twitter.com/VsTmU6W5Bl