Van den Brom: 'Precies volgens plan'

Van den Brom: 'Precies volgens plan'

Gepubliceerd op 12 april 19, 13:23

ALKMAAR- De dagen worden langer, de bomen kleuren voorzichtig groen en de Eredivisie begint aan de alles of niets weken. John van den Brom blikte vrijdagmiddag na de training vooruit op het treffen met ADO Den Haag, dat zaterdag op bezoek komt in Alkmaar.

"Bij ons is iedereen fit", opende Van den Brom zijn voorbeschouwing. "Stijn Wuytens zit dus ook weer bij de wedstrijdselectie. Alleen Pantelis Hatzidiakos is niet inzetbaar; hij is geschorst."

Boadu
De van een enkelkwetsuur herstelde Myron Boadu sloot maandag volledig aan bij de groepstraining. Van den Brom: "Hij heeft de hele week meegetraind. Precies volgens plan. Myron zit er dit weekend echter nog niet bij. Die wedstrijd komt nog wat te vroeg."

Hiddink
De vrijdagtraining werd bekeken door Guus Hiddink. "Altijd mooi en leuk als dit soort prominenten hier rondlopen", zei Van den Brom. "Guus vertelde dat hij net terug is in Nederland. Hij was 120 dagen achter elkaar op pad geweest met de Olympische ploeg van China. Best lang."

ADO
De komende opponent won afgelopen weekend met 5-0 van FC Utrecht. "Een verrassende uitslag. ADO heeft daardoor ook weer wat meer lucht in de strijd die ze voeren in de Eredivisie. Maar ze zijn er nog niet. Voor ons en ADO geldt dus dat er nog vijf wedstrijden volgen die er écht toe doen."

Europees
Van den Brom: "Wij blijven vol voor de derde plek gaan. Niet alleen vanwege prestige maar ook omdat we met het oog op een Europees ticket niet afhankelijk willen zijn van de uitkomst van de Bekerfinale. Als sportman en team moet je altijd het hoogst mogelijke nastreven."

Kansen
Afgelopen weekend liet AZ dure punten liggen in die strijd om plek drie. "We moeten meer scoren. Dan win je gewoon bij De Graafschap. Maar om meer te scoren moeten we eerst meer kansen creëren. Daar zat het hem in", aldus Van den Brom.

Aftrap
AZ - ADO Den Haag begint zaterdag om 18:30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Niet in het stadion aanwezig? Volg het duel live via het Twitter-account van AZ.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.


Wedstrijd

2
Eredivisie
AZ - ADO Den Haag
zaterdag 13 apr 2019, 18:30
Wedstrijd informatie
3