Van den Brom: ‘Spel maken’

Gepubliceerd op 14 september 18, 15:07
ZAANSTAD- In aanloop naar de kraker van zondag tegen Feyenoord blikte John van den Brom vrijdagmiddag met de pers terug en vooruit. Over druk zetten, Marko Vejinovic en Adam Maher. “Hij zit erbij.”

AZ trainde vrijdagochtend achter gesloten deuren. “Dat is me eigenlijk heel goed bevalen”, zei Van den Brom. “Het was de eerste dag dat ik de groep weer helemaal compleet had. Alle internationals zijn fit teruggekomen. Na de nederlaag tegen Heracles was ik niet tevreden over ons spel bij balbezit tegenstander. We hebben tijdens de training onder meer accenten aangebracht in de manier van druk zetten, want tegen Feyenoord moet het echt anders.”

Feyenoord
Over de opponent van zondag zei Van den Brom: “Ze zijn moeizaam aan het seizoen begonnen, maar ze hebben zich snel herpakt. Het zit nu allemaal redelijk stabiel in elkaar. Het enige vraagteken is wie er links voorin gaat spelen.”

Toeslaan
Van den Brom: “Feyenoord is er goed in om toe te slaan bij fouten van de tegenstander. Ze zakken in en laten ons komen. Dus wij zullen zondag het spel moeten maken en veel de bal hebben.”

Boadu
Gevraagd naar de concurrentiestrijd om de spitspositie: “Myron Boadu doet het goed, die laat ik nu staan. Hij heeft veel dreiging, is fysiek sterk, heeft snelheid én maakt goals. Er is dus geen aanleiding om daar verandering in aan te brengen.”

Vejinovic
“Zijn revalidatie gaat goed”, zei Van den Brom over Marko Vejinovic, die deze week vader werd van een zoon. “Hij speelt binnenkort een oefenduel om wedstrijdritme op te doen. Het gaat bij Marko niet lang meer duren voordat hij weer beschikbaar is. Ja, hij ligt wat dat betreft voor op Calvin Stengs en Stijn Wuytens.”

Maher
Wie zondag al wél beschikbaar is, is de deze week vastgelegde Adam Maher. “Adam heeft veel trainingsminuten gemaakt”, zei Van den Brom. “Maar hij heeft weinig wedstrijdminuten in de benen. Zondag zit hij wél bij de wedstrijdselectie, daar is hij goed genoeg voor.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
AZ - Feyenoord begint zondag om 12:15 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ, AZ Radio en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

⛔️ Closed:

De besloten training gaat beginnen.#azfey #Eredivisie #AZ pic.twitter.com/R9ajC83oay