Van den Brom tekent contract bij AZ

Gepubliceerd op 29 september 14, 18:55
ALKMAAR- John van den Brom heeft maandagavond zijn contract als hoofdtrainer van AZ getekend. De verbintenis van de 47-jarige Amersfoorter loopt tot de zomer van 2016. Van den Brom staat dinsdag om 16:00 uur voor het eerst op het trainingsveld voor de groep.

AZ en Van den Brom bereikten vrijdag al een mondeling akkoord over een samenwerking. De contractuele details werden maandag afgerond.

Stewart: ‘Succesvol’
“We zijn blij met de komst van John van den Brom”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “John behoort tot de nieuwe generatie Nederlandse trainers, maar heeft tevens al veel ervaring. Bij al zijn clubs is hij succesvol geweest. Met ADO Den Haag en Vitesse behaalde hij Europees voetbal en met Anderlecht werd hij kampioen en won hij twee keer de Supercup. Hopelijk zet hij die lijn door bij AZ.”

‘Oog voor talent’
“John is een trainer met een goed oog voor talent”, gaat Stewart verder. “Bij AGOVV stond hij bijvoorbeeld aan de wieg van de carrières van Nacer Chadli en Dries Mertens. In Arnhem brak Marco van Ginkel onder zijn leiding écht door. Hij is een coach die bekend staat om zijn gevoel voor teamgeest. Bij ADO gingen de spelers voor hem door het vuur. Wij denken dat de combinatie met Marco van Basten en Dennis Haar uitstekend gaat werken.”

Van den Brom: ‘Heel mooie club’
“Ik ga aan het werk bij een heel mooie club”, spreekt Van den Brom tevreden. “Het totaalplaatjes klopt. AZ is een club die om de bovenste plaatsen strijdt. Met Marco van Basten en Dennis Haar erbij hebben we een prima technische staf, met ervaring op veel gebieden. Zaterdag heeft de ploeg een goede indruk op me gemaakt tijdens het uitduel met ADO Den Haag. Daar kunnen we de komende weken op voortborduren. Ik heb zin om weer met een spelersgroep op het veld te staan.”

Spelersloopbaan
Van den Brom was als speler actief voor Vitesse (2x), Ajax, Istanbulspor (Tur) en De Graafschap. De voormalig middenvelder beleefde in 1995 zijn hoogtepunt, toen hij met het Ajax van Louis van Gaal de Champions League won. Van den Brom pakte verder als speler twee landstitels en tweemaal de nationale Supercup.

Trainersloopbaan
Na eerst bij De Graafschap (Hoofdscout) en Ajax (Hoofd Jeugdopleiding) achter de schermen te hebben gewerkt, startte Van den Brom in 2006 zijn trainersloopbaan bij AGOVV. Daarna volgde hoofdtrainerschappen bij ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht (Bel).

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl