Van den Brom: 'Totaal andere entourage'

Gepubliceerd op 26 september 18, 13:31
ZAANSTAD- Na een afsluiteinde training op het zonnige AFAS Trainingscomplex, schoof John van den Brom in de bestuurskamer aan voor zijn voorbeschouwing op het bekerduel met Alcides van donderdag. "Zullen ze niet onderschatten."

Voor de meesten is Alcides een onbekende ploeg, maar voor de AZ-trainer heeft de ploeg uit Meppel weinig geheimen. “We hebben ze gescout zoals we dat altijd doen", verklapte Van den Brom. "We hebben wedstrijdenbeelden van Alcides bekeken en hebben ze zaterdag live aan het werk gezien in het duel met Achilles 1894.”

4-4-2
“Ze hebben grote jongens en spelen 4-4-2 in een ruit", was de analyse van de oefenmeester. "We moeten er vanuit gaan dat we donderdag veel de bal hebben en dat we in kleine ruimtes komen te voetballen. Dat gebeurt in de competitie ook wel eens, dus dat is alleen maar goed.”

Entourage
Dat de bekercyclus begint tegen een amateurploeg, maakt voor Van den Brom niet uit. “We hebben alles te winnen. Als je kijkt naar dinsdag, dan is er alweer heel veel gebeurd in de beker. Dat zegt genoeg. Wij zullen Alcides dus niet onderschatten. We spelen in een totaal andere entourage dan dat we gewend zijn. Daar moeten we mee omgaan.”

Koopmeiners
“Teun Koopmeiners is er niet bij”, vertelde Van den Brom. “Met hem richten we ons op zondag. Na de botsing met Marco Bizot in de wedstrijd tegen FC Groningen, had hij nog wat last. Daar nemen we geen risico mee.”

Basisdebuut
“We hebben een grote selectie, dus ik ga wat wijzigingen aanbrengen. Ook om jongens die op de bank zitten wedstrijdritme op te laten doen, zodat ik weer meer opties heb voor de competitite.” Dat levert donderdag ten minste één basisdebutant op: Dorin Rotariu. “Dorin gaat spelen.”

Live
Niet op sportpark Ezinge aanwezig? Het duel is ook live te volgen via Twitter. Samenvattingen van de bekerwedstrijden zijn vanaf 23:00 uur te zien op het open kanaal van FOX. Over het verloop van de wedstrijd discussiëren met andere supporters? Praat mee via het Facebook- & Instagram-account van AZ.

🏃‍♂️💨 Training

🔛 De oefensessie in Zaanstad is begonnen.#alcaz #TOTOKNVBBeker pic.twitter.com/sumRoCQtyD