Van den Brom: ‘Twee opties’

Gepubliceerd op 21 september 18, 14:01
ZAANSTAD- Na de winderige training schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Hij sprak onder meer over de blessure van Myron Boadu, de opties in de spits en het weerzien met de trainer van de opponent van zondag. “Heb hem nog gehad als speler.”

“Het is natuurlijk waardeloos wat er gebeurd is”, zei Van den Brom over de zware enkelblessure die Boadu heeft opgelopen. “Hij is vandaag geopereerd en gaat nu aan zijn herstel werken. Wij kunnen er niet elke dag bij stil blijven staan, we moeten door. Gelukkig is hij positief, zoals altijd.”

Spits
Door de absentie van Boadu is de logische vraag: wie vervangt hem? “We hebben twee opties: Bjørn Johnsen of de multi-inzetbare Mats Seuntjens. Die knoop ga ik nog doorhakken”, aldus Van den Brom, die ook nog niet exact wilde prijsgeven welk systeem hij in Groningen hanteert. “Dat kan 5-3-2 zijn, of 4-4-2 of misschien toch 4-3-3. Het gaat erom dat onze spelers meerdere posities en systemen kunnen invullen.”

Vejinovic & Stengs
Afgelopen maandag maakte Vejinovic zijn eerste wedstrijdminuten na zijn knieblessure. Van den Brom: “Als ik hem zo zie, denk ik dat het niet lang meer gaat duren voordat hij terug is. Hij is wat verder in zijn herstel dan Calvin Stengs.” Laatstgenoemde zou qua leeftijd (19) bij Jong AZ wedstrijdritme op kunnen doen. “Maar dan moeten we wel kijken of het verstandig is omdat in een duel op kunstgras te doen”, zei Van den Brom. “Dat zal ik tegen die tijd met de medische staf afstemmen.”

Buijs
Van den Brom, die zondag nog niet kan beschikken over de geblesseerde Ron Vlaar, weet niet in wat voor formatie FC Groningen aan de aftrap staat. “Ze zijn zoekende. Tegen Ajax hadden ze afgelopen weekend vijf man in de verdediging staan. Ik vind het in ieder geval leuk om hun trainer, Danny Buijs, weer te zien. Ik heb hem nog gehad als speler bij ADO Den Haag. En met AZ hebben we ook al tegen hem gespeeld in het bekertoernooi, toen hij trainer was bij Kozakken Boys.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
FC Groningen - AZ begint zondag om 14:30 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports en het Twitter-account van AZ en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

😤 Training#groaz pic.twitter.com/e80Z0McXoj