Van den Brom: ‘Vejinovic is erbij’

Gepubliceerd op 05 oktober 18, 13:41
ZAANSTAD- De zonnige training van vrijdag werd achter gesloten deuren afgewerkt. Na afloop sprak John van den Brom met de pers over de Noord-Hollandse derby in de ArenA, de fysieke gesteldheid van zijn team en de definitieve selecties van Oranje en Jong Oranje. “Dat is niet uit te leggen.”

Dinsdag pakte Ajax een punt in München. “Ik vind het knap hoe ze zich na de vroege 1-0 achterstand herstelden”, zei Van den Brom over het Champions League-duel. “Ajax heeft gespeeld op de manier die ze voor ogen hebben. Knap dat ze dat ook in zo’n uitduel voor elkaar krijgen.”

Analyse
Van den Brom: “Omdat Ajax tegen Bayern qua namen wat anders speelde dan in de Eredivisie, zijn we in onze analyse uitgegaan van hun wedstrijd tegen onder andere Fortuna Sittard. Daarin zag je dat Fortuna lang in de wedstrijd bleef doordat ze compact speelden. Als je tegen Ajax open gaat spelen, maak je het ze te makkelijk. Wij zullen de ruimtes dus klein moeten houden maar zelf ook op bepaalde momenten moeten toeslaan.”

Vejinovic
In zijn selectie heeft Van den Brom ‘geen nieuwe blessures of schorsingen.’ Sterker nog: hij heeft er weer een selectiespeler bij. “Marko Vejinovic heeft deze week 90 minuten gespeeld in een oefenduel met Willem II. Hij heeft geen reactie in zijn knie, dus hij is helemaal vrijgegeven. Zondag zit hij weer bij de wedstrijdselectie.”

Bizot
Ander goed nieuws kwam binnen voor Marco met een C: Bizot. “Het is een mooie bekroning voor hem dat hij in de definitieve selectie van Oranje zit. Deze keer heeft hij de strijd van Sergio Padt gewonnen. Marco staat ook goed te keepen en pakt straks de ervaring mee van weer twee mooie interlands.”

Jong Oranje
De afgelopen interlandperiodes bestond de selectie van Jong Oranje uit vier AZ’ers: Teun Koopmeiners, Oussama Idrissi, Thomas Ouwejan en Guus Til. Die laatste twee ontvingen deze keer géén uitnodiging vanuit Zeist. Van den Brom: “Ik vind het belachelijk dat zij niet de kans krijgen om de cyclus met Jong Oranje af te maken. Dat ik het er niet mee eens ben heb ik ook aan hun trainer Erwin van de Looi gemeld. We kregen altijd positieve feedback over Thomas en Guus na hun interlands. Ze hebben ook alles gespeeld en Guus was zelfs aanvoerder bij Jong Oranje. Dat is niet uit te leggen. Ze balen er zelf ook van.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV op Van den Broms (52) verjaardag maakte.

Live
Ajax - AZ begint zondag om 16:45 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

😤 Training

⛔️ De besloten oefensessie is bezig.#ajaaz pic.twitter.com/ocy6nNuNLa