Van den Brom: ‘Wil flair terugzien’

Gepubliceerd op 02 november 18, 13:23
ZAANSTAD- In aanloop naar het thuisduel van zaterdag blikte John van den Brom vrijdag terug en vooruit. Over de rentree van Calvin Stengs, de naderende keuze van Oussama Idrissi en de club waar hij zijn spelersloopbaan afsloot. “Ze zijn moeilijk te peilen.”

Midweeks werd VVV-Venlo in het bekertoernooi met 2-0 verslagen. “Na de wedstrijd tegen sc Heerenveen zijn we er veel mee bezig geweest om een wedstrijd beter onder controle te krijgen. Dus dat onze defensie na een voorsprong niet meteen zelf onder druk komt te staan. Dat ging tegen VVV veel beter, mede door middenvelders Fredrik Midtsjø en Teun Koopmeiners. Zij speelden meer naar binnen, compacter. Daardoor kregen onze backs ook meer ruimte om op te komen.”

Stengs
Tegen VVV maakte Stengs vlak voor tijd zijn rentree na zijn knieblessure. “Het was een mooi scenario om hem in te laten vallen. Calvin brengt iets extra’s. Dat zagen we al weken tijdens de training maar nu dus ook weer in het eerste elftal. Hij had gelijk flair en wilde zichzelf laten zien.”

“Calvin is vrij in zijn hoofd en denkt niet meer aan zijn knie”, vervolgde Van den Brom. “Zijn invalbeurt en de reactie van de fans hebben hem een enorme boost gegeven. Tegen De Graafschap zit hij opnieuw bij de selectie. Daardoor kan Calvin zondag niet met Jong AZ meedoen tegen NEC.”

Idrissi
De Marokkaanse voetbalbond nam Idrissi vrijdag op in de voorselectie. Van den Brom: “Dat hebben ze vorige interlandperiode ook gedaan, maar toen gaf Oussama aan dat hij de reeks bij Jong Oranje wilde afmaken. Maar ik heb begrepen dat hij de definitieve keuze tussen Oranje en Marokko nog niet gemaakt heeft.”

Spitsen
Tijdens afgelopen bekerduel stond Mats Seuntjens in de spits, nadat eerder Bjørn Johnsen op die positie speelde. “Mats is voetballend goed en heeft gevoel voor ruimte, terwijl Johnsen meer een diepe spits in de zestien is. En met Ferdy Druijf hebben we nog een serieuze optie”, aldus Van den Brom.

De Graafschap
“Kijkend naar hun resultaten zijn ze moeilijk te peilen. De Graafschap verloor thuis ruim van sc Heerenveen, won daarna overtuigend van Excelsior en ging ruim onderuit tegen PEC”, zei Van den Brom, die tussen 2001 en 2003 bij De Graafschap speelde. “Het is dus moeilijk in te schatten hoe ze tegen ons voor de dag komen. Ik wil bij mijn ploeg in ieder geval de flair terugzien van onze tweede helft tegen VVV. Het verkrampte moet eraf, we kunnen namelijk prima voetballen allemaal.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.

Live
AZ - De Graafschap begint zaterdag om 20:45 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ, AZ Radio en NH (Facebook). Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

⚽️⚽️⚽️#training #azgra pic.twitter.com/9D0THXJzPU