Van den Brom: ‘Zijn cupfighters’

Van den Brom: ‘Zijn cupfighters’

Gepubliceerd op 17 december 18, 15:34

ALKMAAR- Met de late overwinning op Excelsior nog vers in het geheugen, sprak John van den Brom maandag met AZ TV over de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle van dinsdag. De trainer ging onder meer in op vragen over de fitheid van zijn ploeg, de komende tegenstander en het bekertoernooi. ''Weten wat het de club kan brengen.''

“Je staat lekker op de volgende dag”, blikte Van den Brom terug op de overwinning op Excelsior. “Een wedstrijd winnen of gelijkspelen scheelt zóveel. En als je relatief kort de tijd hebt in het herstel, is dit ontzettend belangrijk. De jongens waren zondag op de club in winterse omstandigheden. Er lag sneeuw op het veld, maar we konden prima trainen. Er is niemand van afgelopen zaterdag die niet beschikbaar is. Super."

Goedmaken
Waar AZ zaterdagavond in blessuretijd de winnende goal maakte, is het dit seizoen ook al eens andersom geweest. “Nu krijgen we te maken met een tegenstander waartegen we nog iets goed te maken hebben", doelde Van den Brom op het 2-2 gelijkspel eerder dit seizoen. "Aan de andere kant is het een wedstrijd op zich. Daarvoor gelden andere wetten. Het belangrijkste is dat we doorkomen. We zijn cupfighters geweest de laatste jaren en dat willen we vasthouden en doorzetten naar het nieuwe jaar."

Bekertoernooi
De KNVB Beker is dan ook een belangrijk doel voor de Alkmaarse equipe. Van den Brom: "We weten wat het de club kan brengen. We hebben de twee finales gespeeld, maar uiteindelijk wil je ‘m ook een keer winnen. Dat begint dinsdag. Natuurlijk is het nog te vroeg om over een finale te spreken, maar het is wel een stap op weg naar. Dat bewustzijn is bij de jongens aanwezig."

PEC Zwolle
Over tegenstander PEC Zwolle zei de trainer: "PEC heeft de laatste weken minder gepresteerd en het rommelt een beetje, als je de media moet geloven. Ik heb daar niet zo’n boodschap aan. Wij spelen thuis en moeten winnen, dat is het enige dat telt."

Live
AZ - PEC Zwolle begint dinsdag om 20:45 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit duel in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Niet in het stadion aanwezig? Het duel is ook live te volgen via Twitter en FOX Sports. Over het verloop van de wedstrijd discussiëren met andere supporters? Praat mee via het  Facebook- & Instagram-account van AZ.

Wedstrijd

5
KNVB Beker
AZ - PEC Zwolle
dinsdag 18 dec 2018, 20:45
Wedstrijd informatie
0