Van den Brom: ‘Zijn weer fit’

Gepubliceerd op 10 augustus 18, 13:22
ZAANSTAD- Tussen de regenbuien door sprak John van den Brom vrijdagmiddag met de pers. Op het AFAS Trainingscomplex blikte hij vooruit op een Europees-loos seizoen, het thuisduel van zondag met NAC Breda en gaf hij aan hoe zijn ploeg er fysiek voor staat.

Van den Brom zag na de Europese uitschakeling van AZ met lede ogen toe hoe er deze week ook weinig punten werden binnengehaald door de overige Nederlandse clubs. “Zelf zat ik donderdag bij Vitesse op de tribune, omdat we binnenkort tegen ze spelen. Doodzonde dat ze van FC Basel verloren, had niet gehoeven. We balen er ook erg van dat ons Europese seizoen al klaar is, want onze jongens hadden zich daarin goed kunnen ontwikkelen. Het is ook heel erg zonde omdat we hier een jaar voor hebben gespeeld...”

Blessures
Mats Seuntjens en Teun Koopmeiners, die door blessures elk een Europees duel misten, trainen weer vol mee met de groep. Van den Brom: “Ja, die zijn weer fit. Dat geldt voor iedereen behalve de jongens die nog revalideren: Calvin Stengs, Marko Vejinovic, Stijn Wuytens en Ondrej Mihálik.”

Aanwinsten
Op de vraag of aanwinst Bjørn Johnsen zondag in de basis start, zei Van den Brom: “Dat beslis ik zaterdag. Hij heeft qua echte trainingsarbeid namelijk nog wat achterstand. Dat komt mede omdat hij na zijn interlands met Noorwegen later aan de voorbereiding is begonnen.” Over twee andere nieuwelingen zei hij: “Dorin Rotariu en Henri Weigelt oefenen vrijdagavond met Jong AZ tegen FC Volendam. Zij moeten minuten maken.”

Drive
Van den Brom over het nieuwe seizoen: “Ons doel is om minimaal onze prestatie van afgelopen jaar te evenaren. We zijn nu bezig om het gevoel en de drive terug te krijgen die we hadden. Het enige voordeel van de Europese uitschakeling is dat we daar op het trainingsveld meer tijd voor hebben.”

NAC
De eerste horde in het nieuwe Eredivisie-seizoen moet zondag worden genomen. Dan komt NAC Breda op bezoek in het AFAS Stadion. “We hebben NAC goed geanalyseerd en weten wat hun spelintenties zijn. Het is, mede door hun nieuwe huurlingen van Manchester City, echter moeilijk in te schatten met welke jongens ze op het veld staan.”

AZ Speelt
Lees hier interviews en bekijk video's over AZ - NAC Breda.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
AZ - NAC Breda begint zondag om 16:45 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ en AZ Radio. Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

💥 Lat#Boadu #training #aznac pic.twitter.com/rE6GX8qK4R