Van der Velden terug bij AZ

Van der Velden terug bij AZ

Gepubliceerd op 21 februari 20, 13:20

ZAANSTAD- Nick van der Velden keert terug op het oude nest. Hij tekende vrijdag op het AFAS Trainingscomplex als jeugdtrainer bij AZ. De 38-jarige oud-speler van de Alkmaarders zette zijn handtekening onder een verbintenis voor één seizoen.

Van der Velden vierde zijn grootste successen als speler in het AZ-shirt. De technisch begaafde middenvelder speelde drie seizoenen in Alkmaarse dienst en maakte onderdeel uit van het team dat in 2009 de landstitel won en de Johan Cruijff Schaal pakte.

Aan de wilgen
Eind 2018 hing de Amsterdammer zijn voetbalschoenen na een avontuur bij het Indonesische Bali United aan de wilgen. Vervolgens richtte hij zich op een trainerscarrière en ging hij als stagiair aan de slag in de AZ Jeugdopleiding.

Van der Velden: 'Kan niet wachten'
"Ik heb hier als speler een prachtige tijd gehad", zegt Van der Velden. "Mooi dat ik nu ook de kans krijg mezelf te laten zien als jeugdtrainer. AZ is een fantastische club die in alles topsportcultuur ademt en een vooruitstrevende visie heeft op voetbal en talentontwikkeling. Ik kan niet wachten om hier te beginnen met mijn eigen team."

Brandenburg: 'Toegevoegde waarde'
"Met zijn jarenlange ervaring in het betaald voetbal kan Nick van toegevoegde waarde zijn voor onze jeugd", denkt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij weet wat gevraagd wordt op profniveau in binnen- en buitenland en kan onze talenten zo iets meegeven vanuit zijn eigen rijke praktijkervaring."

Geduldig en nieuwsgierig
In de eerste plaats werd echter gekeken naar de indruk die Van der Velden als trainer achterlaat. "Nick loopt hier nu een jaar rond en heeft zich de visie van AZ op voetbal en talent eigen gemaakt. Hij is geduldig, nieuwsgierig en eraan toe om op eigen benen te staan. Bovendien is Nick een prettig mens dat goed in onze organisatie past."

Staf krijgt vorm
De technische staf van de AZ Jeugdopleiding krijgt met het tekenen van Van der Velden weer meer vorm. Hij is na Jan SierksmaDico BleiDijar Kasim en Dennis Zwagerman de vijfde jeugdtrainer die AZ in februari (langer) aan zich bindt.