Van Eijden: ‘Aan onze stand verplicht’

Gepubliceerd op 04 mei 17, 14:01
ALKMAAR- Hoe gaat het met Rens van Eijden na de domper van afgelopen zondag? AZ TV zocht hem op en blikte terug op de Bekerfinale en vooruit op het weerzien met zijn vorige club: “Daar zullen we ons honderd procent voor inzetten.”

“Het is inderdaad een vreemde week”, zegt Van Eijden over de dagen tussen de verloren Bekerfinale en de hervatting van de Eredivisie. “Na de finale hebben we een dag vrij gehad. En die heb ik ook gebruikt: lekker languit op bed gelegen en vrij weinig gedaan.”
 
Pijn
Van Eijden: “Als prof ben je gewend om snel de knop weer om te zetten. De pijn heeft wel een paar dagen geduurd, maar ik ben iemand die redelijk snel kan relativeren. Ik ben bang dat het besef 'wat we hebben laten liggen' later nog komt.”
 
NEC
Zondag keert Van Eijden met AZ terug bij de club waar hij zeven jaar speelde: NEC. “Ik zie dan veel bekenden met wie ik mooie dingen en minder mooie dingen heb meegemaakt. Dat zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Wij willen zondag winnen om met een zo goed mogelijk gevoel richting de Play-offs te gaan. Wij zijn aan onze stand verplicht om de Play-offs te winnen. Daar zullen we ons honderd procent voor inzetten.”

AZ TV
Bekijk hieronder op AZ TV het hele gesprek met Van Eijden.