Van Gaal wint Rinus Michels Award

Gepubliceerd op 23 mei 09, 00:00
ALKMAAR- Louis van Gaal is zaterdag door zijn collega's in het Nederlandse betaalde voetbal uitgeroepen tot beste trainer/coach van het afgelopen seizoen. In Tilburg won hij, net als in 2007, de bijbehorende Rinus Michels Award.

Van Gaal versloeg in de jaarlijkse verkiezing de andere genomineerden: Mario Been (NEC) en Steven McClaren (FC Twente). In 2004 won AZ-trainer Co Adriaanse deze prijs.

Van Gaal, die vanwege zijn vakantie niet bij de prijsuitreiking in het Willem II Stadion aanwezig was, toonde zich via een videoboodschap vereerd: “Rinus Michels is de Godfather van het Totaalvoetbal. Ik heb altijd achter zijn visie aangelopen. Ik heb er zelf nog wel iets aan toegevoegd. Ik heb de omschakelmomenten anders ingedeeld, in balbezit van je eigen team en balbezit van de tegenstander. Daardoor zijn deze facetten beter trainbaar. Gelukkig vond Rinus dat destijds goed. De omschakeling bij balbezit levert nu de meeste doelpunten op. Dat hebben we in het afgelopen seizoen bij AZ goed kunnen zien.”

Oeuvreprijs De Haan

Foppe de Haan heeft in Tilburg de oeuvreprijs van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) in ontvangst genomen. Daarmee werd de 65-jarige Fries geëerd voor zijn grote verdiensten en zijn specifieke inbreng in het Nederlandse betaalde voetbal.