Van Zijtveld langer bij AZ

Gepubliceerd op 03 april 20, 10:40

ZAANSTAD- Michael van Zijtveld blijft drie jaar langer verbonden aan AZ. De jeugdtrainer verlengde vrijdag zijn contract tot medio 2023. De 33-jarige Amsterdammer is op het AFAS Trainingscomplex bezig aan zijn zevende seizoen.

In zijn eerste jaren bij AZ had de trainer het Onder 12-team onder de hoede. Nu heeft hij voor het tweede seizoen op rij de leiding over de Onder 15. Ook is Van Zijtveld coördinator van de AZ Voetbalschool in de Regio, het traject waarin jaarlijks meer dan honderd jonge spelers de kans krijgen zich verder te ontwikkelen als voetballer.

Van Zijtveld: 'Krachtige leeromgeving'
"AZ is een fantastische club met een vooruitstrevende visie op talentontwikkeling", zegt Van Zijtveld. "Ik kijk ernaar uit om ook de aankomende periode te werken in deze krachtige leeromgeving met talentvolle mensen die elke dag het maximale van zichzelf eisen om het hoogst haalbare na te streven."

Brandenburg: 'Mooi voorbeeld'
"Continuïteit binnen de organisatie is enorm belangrijk en we zijn dan ook blij met de verlenging van deze ervaren, bevlogen en talentvolle oefenmeester", zegt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Michael is een mooi voorbeeld van hoe je bij AZ ook als trainer alle ruimte krijgt om te groeien. Hij kwam binnen als stagiair, groeide door naar het trainerschap en geldt nu als een van de cultuurbewakers van onze visie op talentontwikkeling."

Staf krijgt vorm
De technische staf van de AZ Jeugdopleiding krijgt met het tekenen van Van Zijtveld weer meer vorm. Zo bond AZ eerder al Jan SierksmaDico BleiDijar KasimDennis ZwagermanNick van der Velden en Tim Roest aan zich. Door doorlopende contracten weet de club zich ook verzekerd van de diensten van Robert Franssen, Sander Veraart en Martin Haar.