Vasilios Pavlidis naar AZ

Vasilios Pavlidis naar AZ

Gepubliceerd op 10 juli 21, 12:01

ALKMAAR- AZ heeft zaterdag Vasilios Pavlidis aangetrokken. De Griekse verdediger (18) komt transfervrij over van Schalke 04 en sluit aan bij Jong AZ. In het AFAS Stadion ondertekende hij een contract tot medio 2023, met de optie voor nog twee jaar. 

Pavlidis begon zijn carrière bij Bebides 2000 in zijn geboortestad Thessaloniki. In 2017 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Schalke 04. Bij de club uit Gelsenkirchen maakte hij in de laatste speelronde van het afgelopen seizoen zijn debuut in de Bundesliga. De jeugdinternational is de jongere broer van Vangelis Pavlidis, die zich vrijdag ook bij AZ aansloot

Pavlidis: 'Niveau erg hoog'
"Ik voel me hier nu al op mijn gemak", beschrijft Pavlidis zijn eerste indrukken van AZ. "De faciliteiten zijn geweldig. Ik heb al een paar keer met Jong AZ meegetraind en daar ligt het niveau erg hoog. Ook is de manier van voetballen anders dan in Duitsland, aangezien hier meer met opbouw van achteruit wordt gespeeld. Ik hoop de komende jaren zoveel mogelijk wedstrijden bij de beloften te spelen en snel de stap naar het eerste team te zetten."

Brandenburg: 'Griekse strijdlust'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Vasilios is een linksbenige verdediger die zowel in het centrum als op de flanken uit de voeten kan. Hij is snel, fysiek sterk en brengt met zijn agressie in de duels Griekse strijdlust met zich mee. De afgelopen jaren heeft hij in Duitsland laten zien over veel kwaliteiten te beschikken en dat resulteerde in zijn Bundesliga-debuut. We zijn heel benieuwd hoe hij hier gaat acclimatiseren en zich de komende jaren zal presenteren."

Foto's: Steven Schmitz