Slot: 'Stadion heeft AZ-look'

Gepubliceerd op 14 augustus 19, 16:57

DEN HAAG- In de persruimte van het stadion van ADO Den Haag schoof Arne Slot woensdagmiddag aan bij de media. De AZ-trainer over het thuisduel op vreemde bodem, de fysieke gesteldheid van zijn selectie en de opponent uit Oekraïne.

“We hebben hier bewust op tijd verzameld, om alvast te wennen aan de nieuwe omgeving”, vertelde Slot. “Wat we direct merken, is de grote gastvrijheid van ADO en de enorme werkzaamheden die de mensen uit de AZ-organisatie al hebben uitgevoerd. Bijzonder dat dit stadion in zo’n korte tijd een AZ-look heeft gekregen.”

Thuisgevoel
Slot – die beschikt over een volledig fitte selectie – verwacht dat het ook op de wedstrijddag met het ‘thuisgevoel’ goed zal zitten. “Ik hoorde dat er 8.000 à 9.000 mensen vanuit Alkmaar komen. Dat zou fantastisch zijn. Ik verwacht dat de fans ons morgen enorm gaan steunen en ons het gevoel van een thuiswedstrijd geven.”

Kunstgras
De trainer werd door de pers ook gevraagd of het spelen op kunstgras een extra hindernis vormt. “Onze jongens zijn gewend om op kunstgras te spelen. We spelen daar natuurlijk regelmatig op in de Eredivisie en hebben daar op het AFAS Trainingscomplex ook de beschikking over. Maar het grootste verschil in een wedstrijd wordt gemaakt door de spelers, veel meer dan de ondergrond.”

Wedstrijdbeeld
Uiteraard ging Slot ook in op de tegenstander van donderdag. “In Odessa zagen we dat zij ons in de beginfase onder druk probeerden te zetten, maar dat zij vervolgens meer voor de eigen goal gingen hangen. Ik verwacht morgen hetzelfde wedstrijdbeeld, met een Mariupol dat op de counter gokt.”

Enorme drive
“Het zou prettig zijn als we net als vorige week een veldoverwicht creëren, en deze kunnen omzetten in meer grote kansen”, besloot Slot. “We hadden het graag in de heenwedstrijd al beslist, maar we leven wel met een goed gevoel naar de return toe. Er zit een enorme drive in deze groep om iets bijzonders te presteren en we zijn goed aan het seizoen begonnen. Van onderschatting is absoluut geen sprake, maar wij zitten wel vol vertrouwen.” 

Aftrap
AZ - FC Mariupol begint donderdag om 20:30 uur. Niet in het ADO-stadion aanwezig? Deze wedstrijd is ook live te volgen via het Twitter-account van AZ en is te zien via AZ.nl/Europa en SBS9.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl