Veel interactie bij scholingsmoment

Gepubliceerd op 27 november 13, 22:00
ALKMAAR- Het tweede scholingsmoment van de AZ Voetbalschool is woensdag een groot succes gebleken. Honderd technisch verantwoordelijke van amateurverenigingen uit de regio leerden in het AFAS Stadion bij over het belang van een lerende omgeving.

Even na het avonduur vulde de Kees Kist Lounge zich woensdagavond met honderd Hoofden Jeugdopleiding, Technisch Jeugdcoördinatoren en andere bestuurders. De aanwezigen kwamen bij elkaar om zich bij te laten scholen over het thema van de avond: 'Hoe creëer je een lerende omgeving in de vereniging'.

Discussie
Na binnenkomst verdeelden de genodigden zich over tien tafels alwaar zij discussiërden over de stellingen die Topsportbegeleider Bart Heuvingh hen voorlegde. De aanwezigen werden geprikkeld met de stelling: 'Wat is talent?'. Hetgeen de nodige meningsverschillen en nieuwe inzichten opleverde.

Lerende omgeving
Nadat Heuvingh de visie van AZ op talent uiteen had gezet, werd de lerende omgeving -die belangrijk is bij het ontwikkelen van dat talent- uitgebreid besproken. Bijgestaan door Marijn Beuker en Paul Brandenburg hielp de Topsportbegeleider de afgevaardigden van de amateurverenigingen aan informatie die hen kan helpen een lerende omgeving te creëren. Aangevuld door de onderlinge interactie werd een ieder geïnspireerd om met de informatie aan de slag te gaan.

Voetbalschool
Een samenvatting van de presentatie van Heuvingh en handvatten om de gedeelde kennis toe te kunnen passen binnen de eigen vereniging, verschijnt op korte termijn op www.azvoetbalschool.nl. Op het online platform van de samenwerking is informatie te vinden voor zowel spelers, trainers als bestuurders.

Aanmelden
Is uw vereniging nog geen lid van de AZ Voetbalschool en heeft uw interesse in deelname of meer informatie over de AZ Voetbalschool? Mail dan naar of bel naar 072-547 8612.