Vejinovic maakt rentree

Gepubliceerd op 17 september 18, 15:51
ZAANSTAD- Marko Vejinovic heeft maandag zijn rentree gemaakt. De middenvelder speelde op het AFAS Trainingscomplex één helft in een besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel werd met 2-3 gewonnen door de bezoekers.

Utrecht opende al vroeg de score via Cyriel Dessers. Halverwege de eerste helft maakte Vejinovic bijna gelijk, toen hij een vrije trap via de vingertoppen van keeper Maarten Paes kiezelhard op de lat schoot. Aan de overzijde was Mark van der Maarel dicht bij met een kopbal op de paal, waarna Dessers er alsnog 0-2 van maakte.

Seuntjens
De aansluitingstreffer volgde vlak voor rust. Dorin Rotariu gaf voor vanaf links, Mats Seuntjens volleerde fraai raak.

Velthuizen
Piet Velthuizen redde in zijn officieuze AZ-debuut op slag van rust al goed op een inzet van Gyrano Kerk en moest in het tweede bedrijf nog een aantal keer optreden om een goal te voorkomen.

Druijf
Twintig minuten voor tijd kwam het na rust zonder Vejinovic spelende AZ op gelijke hoogte. Ferdy Druijf profiteerde gretig van een foutje achterin bij Utrecht. Een remise leek in de maak, maar in de slotminuut schoot Nick Venema de 2-3 binnen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - FC Utrecht 2-3 (1-2)
Oefenduel

Opstelling AZ: Piet Velthuizen; Levi Opdam, Henri Weigelt, Léon Bergsma, Owen Wijndal; Adam Maher (62. Kenzo Goudmijn), Marko Vejinovic (46. Ferdy Druijf), Tijjani Reijnders (62. Mees Hoedemakers); Dorin Rotariu, Mats Seuntjens, Jamie Jacobs (46. Vince Gino Dekker).

Scoreverloop: 3. Dessers 0-1, 39. Dessers 0-2, 43. Seuntjens 1-2, 69. Druijf 2-2, 90. Venema 2-3.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl