Velthuis naar AZ

Velthuis naar AZ

Gepubliceerd op 11 juli 19, 13:48

ALKMAAR- AZ heeft donderdag Tijs Velthuis vastgelegd. De 17-jarige verdediger is overgenomen van FC Twente en tekende in het AFAS Stadion een contract tot medio 2022. De Oldenzaler sluit aan bij AZ Onder 19.

Velthuis kwam in 2012 via de amateurs van Quick ’20 in de jeugdopleiding van Twente terecht. Afgelopen seizoen speelde hij voor de Onder 19-ploeg van de Tukkers. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet voor de jeugdinternational.

Velthuis: 'Keuze snel gemaakt'
“Dit geeft een heel trots gevoel”, zegt Velthuis. “Ik ben blij dat ik voor deze club heb mogen tekenen. Twee jaar geleden kwam AZ ook al, maar toen koos ik ervoor om bij Twente te blijven. Nu kreeg ik opnieuw de kans om naar AZ te gaan en had ik het gevoel dat ik deze kans niet kon laten lopen. De keuze was snel gemaakt.”

Aansluiten
Velthuis sluit in eerste instantie aan bij Onder 19. “Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen en wil een vaste waarde worden. Ik ben een voetballende verdediger die zijn mannetje staat. Ik wil rust aan de bal brengen en het team beter laten spelen. Natuurlijk hoop ik dan zo snel mogelijk de aansluiting bij het eerste elftal te vinden.”

Huiberts: ‘Past in ons profiel’
“Wij zijn heel blij met de komst van Tijs”, aldus Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij is al heel lang bekend bij onze scouting. Dit jaar hebben we kunnen doorpakken en hem naar AZ gehaald. Tijs is een speler die uitstekend in ons profiel past. Hij is een linker centrale verdediger, die opbouwend en aanvallend sterk is. Ook is hij inzichtelijk slim en heeft hij een goede fysiek. Alles bij elkaar is Tijs een jonge speler met veel potentie en denken wij dat hij op termijn kan doorstoten naar de A-selectie.”

Foto's: Paoline Kruijssen / www.pkfotografie.nl