Veraart langer bij AZ

Veraart langer bij AZ

Gepubliceerd op 18 februari 21, 14:02

ZAANSTAD- Sander Veraart blijft drie jaar langer aan AZ verbonden. De jeugdtrainer verlengde donderdag op het AFAS Trainingscomplex zijn contract tot medio 2024. De 35-jarige Beverwijker is bezig aan zijn tweede seizoen in Alkmaarse dienst. 

Veraart kwam in 2019 over van FC Volendam en heeft sindsdien de leiding over AZ Onder 13. Eerder was hij al drie jaar assistent-trainer in de AZ Jeugdopleiding en tweeënhalf jaar trainer in de AZ Voetbalschool in de Regio, waarvan hij nu de coördinator is. 

Veraart: 'Toonaangevende jeugdopleiding'
"Ik ben erg blij met de contractverlenging", vertelt Veraart. "AZ is een mooie organisatie met een toonaangevende jeugdopleiding waar niet alleen spelers, maar ook trainers zich continu kunnen ontwikkelen. Ik zit hier goed op mijn plek en merk dat ik iedere dag beter word. Het is mooi om de komende drie jaar onderdeel te mogen zijn van deze club."

'Positief en leerzaam'
"De afgelopen twee jaar heb ik als heel positief en leerzaam ervaren. Ik heb veel geleerd over het totale proces van ontwikkeling en weet dat ik daarin nog meer stappen kan zetten, zodat ik mezelf kan specialiseren in de Onder 13-leeftijdscategorie."

Brandenburg: 'Veel kwaliteiten'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Ik ben heel blij dat Sander heeft bijgetekend. Hiermee waarborgen we de continuïteit binnen de club en kunnen we verder met de weg die we met z’n allen zijn ingeslagen. Sander heeft veel kwaliteiten als trainer en heeft enorme stappen gezet. Nu zijn we ervan verzekerd dat hij zich hier kan blijven ontwikkelen."

'Zijn weg gevonden’
"Naast het trainerschap van de Onder 13-selectie is hij ook coördinator van de AZ Voetbalschool in de Regio", vervolgt Brandenburg. "Daarin is hij het gezicht van AZ en iedere zondagochtend op een andere locatie te vinden. In die rol heeft hij ook echt zijn weg gevonden en is hij het programma steeds meer aan het perfectioneren."