Verbeek: ‘Beter op geworden’

Gepubliceerd op 01 februari 13, 16:21
ALKMAAR- Met de transferwindow achter de rug en het thuisduel met FC Groningen voor de boeg ging Gertjan Verbeek vrijdagmiddag in gesprek met de pers. Over Adam Maher, de bekerloting en de wedstrijdselectie: “Ik heb geen enkele reden om te wijzigen.”

“Het was eigenlijk van begin af aan duidelijk dat Maher bij AZ zou blijven”, reageerde Verbeek op het uitblijven van een transfer richting Eindhoven. “PSV wilde donderdagavond met een laatste bod nog in een goed plaatje komen bij Adam, maar waarschijnlijk hebben ze daarmee juist het omgekeerde bereikt. Als hij alsnog verkocht was, hadden we geen vervanger meer aangetrokken. Dat was niet meer haalbaar zo op het laatste moment.”

Verbeek: “De transferperiode is voor ons rustig verlopen. We wisten vooraf wat we wilden en hebben nu vers bloed in de selectie: er zijn twee spelers verhuurd en drie nieuwelingen gekomen. Nieuw elan is goed voor de groep. We zijn er beter op geworden.”

KNVB beker
Het lot koppelde AZ in de halve finales van het bekertoernooi aan Ajax. Ook de afgelopen twee bekerseizoenen reisden de Alkmaarders af naar de ArenA. Verbeek: “PSV-uit was ook lastig geweest. Ons doel is om de beker te winnen, dus dan zou je Ajax nu niet meer in de finale kunnen treffen. Dat we nu drie keer op rij uit tegen Ajax loten is jammer. We hadden graag thuis gespeeld, al hebben we het in de ArenA de afgelopen wedstrijden best goed gedaan.”

FC Groningen
“Als wij ons niveau van de afgelopen weken benaderen, moeten we in staat zijn om thuis van FC Groningen te kunnen winnen”, keek de oefenmeester vooruit op het duel van zaterdag. “Zij hebben na de winterstop twee keer verloren; ik heb beide duels gezien. Er staat dus wat druk op, want als FC Groningen de aansluiting met de subtop wil houden, móeten ze van AZ winnen. En dat is niet makkelijk op bezoek bij ons.”

Selectie
De selectie die aantreedt tegen FC Groningen, wijkt niet af van die van dinsdag, toen AZ van FC Den Bosch (0-5) won. “Ik heb geen enkele reden om te wijzigen. Bijna iedereen is fit en speelgerechtigd. Alleen Maarten Martens, Ali Messaoud en Aron Jóhannsson niet.” Over Overtoom: “Het is duidelijk dat Willie heel goed kan voetballen. We geven hem een paar weken de tijd om onze speelstijl met en zonder bal eigen te maken.”