Verbintenis voor vier jeugdspelers

Verbintenis voor vier jeugdspelers

Gepubliceerd op 21 juni 21, 12:39

ALKMAAR- AZ heeft opnieuw vier spelers uit de AZ Jeugdopleiding met een contract beloond. Maandag tekenden Sem Dirks, Nick Koster, Sem Dekkers en Jurre van Aken in het AFAS Stadion hun eerste verbintenis. Dekkers, Koster en Van Aken liggen vast tot medio 2023, Dirks voor één seizoen. Bij alle vier is er de optie voor één extra seizoen.

Koster: 'Kampioen worden'
Nick Koster (18) kwam twee jaar geleden over van AFC Amsterdam. Des te opvallender is dat hij zich bij een profclub dusdanig staande houdt dat hij een contract krijgt. "Dat is iets om trots op te zijn", knikt de Aalsmeerder. "Heel mooi dat het harde werk beloond wordt en hopelijk is dit het begin van iets moois. Komend seizoen wil ik mezelf verder ontwikkelen, kampioen worden met Onder 18 en de stap naar Jong AZ zetten." Koster is een fysiek sterke aanvallende middenvelder met diepgang, snelheid en een neusje voor de goal.


Van Aken: 'Voer taken altijd goed uit'
Jurre van Aken (18) gaat komend seizoen al voor zijn achtste jaar bij AZ en aast op speelminuten in Jong AZ. "Ik heb snelheid in huis, een goede voorzet, kan een aardig balletje raken en voer altijd goed mijn taken uit", doet de rechtervleugelverdediger een paar van zijn onderscheidende kwaliteiten uit de doeken. De jeugdinternational uit Obdam is vanzelfsprekend trots op zijn eerste contract. "Hier werk je zo lang naartoe, al sinds ik in 2014 bij AZ kwam. Hiervoor doe je het. Voetbal is superleuk. Als je daar ook nog je beroep van kunt maken, dan is dat fantastisch."


Dirks: 'Zoveel mogelijk spelen'
"Dit voelt fantastisch", zegt Sem Dirks (20). "Een doel dat ik mij jaren geleden heb gesteld heb ik nu behaald." De Beverwijker kwam in 2012 over RKVV DEM en maakte in augustus 2020 al zijn debuut in het betaald voetbal. Destijds speelde hij met Jong AZ tegen NAC. "Dat was een mooi moment, maar ik heb afgelopen seizoen ook veel wedstrijden gemist door een blessure. Komend seizoen wil ik zoveel mogelijk spelen in de Eerste Divisie. Daarbij heb ik als voordeel dat ik zowel centraal als links achterin uit de voeten kan. Ik ben een linksbenige, technisch vaardige verdediger die goed kan koppen en fel in de duels is, maar mijn grootste kwaliteit is dat ik inzichtelijk sterk ben."


Dekkers: 'Stap in goede richting'
"Het is een droom en doel om hier in het AFAS Stadion te spelen", zegt Sem Dekkers (17). "Dit contract is een stap in de goede richting en daar ben ik dus heel blij mee. De jeugdinternational en jongere broer van Jong AZ-verdediger Quinten Dekkers speelde in zijn woonplaats voor HSV Heiloo, totdat hij in 2014 in de AZ Jeugdopleiding kwam spelen. Daar ontwikkelde hij zich door tot een vleugelverdediger die zowel op links als rechts goed uit de voeten kan. "Ik ben technisch vaardig, snel en hard in de duels. Komend seizoen wil ik basisspeler van Onder 18 worden en mijn debuut in Jong AZ maken. Op naar meer."


Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl