Vergeten groenten, quiz en parcours op Rabo AZ Foodclinic

Vergeten groenten, quiz en parcours op Rabo AZ Foodclinic

Gepubliceerd op 24 juni 21, 16:44

ALKMAAR- Een quiz in de Co Adriaanse Persruimte, een vergeten groenten-challenge en een parcours in de sportzaal van het AFAS Stadion. De tien beste klassen van de Rabo AZ Foodtour werden woensdag en donderdag nog één keer uitgedaagd. Zij deden mee aan de Rabo AZ Foodclinic.

Vanwege het coronavirus werd de Rabo AZ Foodclinic dit jaar in aangepaste vorm georganiseerd. In een normale situatie volgden alle tien de klassen samen het programma, nu kreeg elke klas een eigen shift. Voor de leerlingen was dat juist top, want zij kregen een soort privé-rondleiding door het vernieuwde AFAS Stadion.

Gezonde voeding
Op woensdag en donderdag werden de kinderen anderhalf uur lang door het stadion begeleid, waar zij onderweg in allerlei ruimtes opdrachten moesten uitvoeren. Van de vergeten groenten-challenge tot het sportparcours en de quiz: ze hadden allemaal te maken met gezonde voeding en beweging.

Interactief lesprogramma
De Rabo AZ Foodtour is een interactief lesprogramma dat leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool bewust maakt van thema’s als gezonde voeding, voedselverspilling, sportvoeding en het lezen van etiketten. In negen lessen presenteren AZ-spelers en voedingsdeskundigen de verschillende thema’s aan de klassen. De beste tien verdienden deelname aan de Rabo AZ Foodclinic in het AFAS Stadion.

Unieke samenwerking
Vijf Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden de Rabo AZ Foodtour in samenwerking met AZ en Greenport Noord-Holland Noord. Begin 2019 sloten de zes gemeenten van JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich bij het initiatief aan.