Verhulst terug bij AZ

Verhulst terug bij AZ

Gepubliceerd op 15 juni 20, 15:44

ALKMAAR- Hobie Verhulst keert terug bij AZ. Maandag tekende 27-jarige doelman een contract voor één seizoen bij de club waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. De Noord-Hollander komt transfervrij over van Go Ahead Eagles.

In zijn jongste jaren speelde Verhulst bij KFC in Koog aan de Zaan, waarna hij in 2004 op elfjarige leeftijd in de AZ Jeugdopleiding terechtkwam. De keeper haalde de A-selectie, maar tot een officieel debuut kwam het niet.

Ervaring
De voormalig jeugdinternational vertrok in 2014 bij AZ en deed in de jaren die volgden veel ervaring op in de Eerste Divisie. Na een periode bij MVV Maastricht was hij drie jaar lang eerste doelman van FC Volendam. In de afgelopen twee seizoenen stond Verhulst onder de lat bij Go Ahead Eagles, waar hij tot 75 duels kwam.

Verhulst: 'Bijzonder om terug te keren'
“Dit voelt heerlijk”, reageert Verhulst na het signeren van zijn AZ-contract. “Ik ben er erg blij mee. Ik trainde al een tijdje mee, maar ik hoefde er niet lang over na te denken om hier een contract te tekenen. Ik kom hier natuurlijk vandaan en dan is het bijzonder om terug te keren. Onlangs heb ik een huis in Alkmaar gekocht dat bijna af is en ik ben het afgelopen seizoen een paar keer naar de wedstrijden geweest. Erg leuk dat het rond is gekomen.”


Huiberts: 'Geen onbekende'
AZ’s Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “Hobie trainde de afgelopen weken al mee. Het is mooi dat we het tijdelijke vertrek van Rody de Boer zo snel hebben kunnen opvangen. Hobie is natuurlijk geen onbekende voor ons, zeker niet voor onze keeperstrainer. Er waren weinig vraagtekens. Hij keert terug op het oude nest en ik ben nog zijn trainer geweest, dus alles bij elkaar denk ik dat het een goede match is.”


Schendelaar & De Boer
Het vastleggen van Verhulst volgt nadat AZ vorige week tijdelijk afscheid nam van Jasper Schendelaar en Rody de Boer. De jonge keepers worden komend seizoen verhuurd aan respectievelijk Telstar en De Graafschap.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl