Remise combinatieteam Jong AZ en AZ Onder 18 in oefenduel met ADO'20

Remise combinatieteam Jong AZ en AZ Onder 18 in oefenduel met ADO'20

Gepubliceerd op 28 maart 23, 21:52

ZAANSTAD- Een combinatieteam van Jong AZ en AZ Onder 18 heeft dinsdagavond gelijkgespeeld tegen ADO'20. Op het AFAS Trainingscomplex speelden beide AZ-teams één helft. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong, maar in de slotfase wist ook de tegenstander tweemaal te scoren: 2-2.

Door een goal van Ricuenio Kewal nam de thuisploeg in de veertiende minuut de leiding. Damienus Reverson was een klein kwartier daarna ook trefzeker, waardoor Jong AZ op een comfortabele 2-0 voorsprong stond.

Gelijke hoogte
Door vele wisselingen stond er bij AZ in de tweede helft een vrijwel compleet ander team op het veld. De 2-0 tussenstand bleef lang op het scorebord staan. Pas in de laatste zes minuten kwam daar verandering in. De bezoekers maakten in de 84e minuut de aansluitingstreffer en kwamen kort daarna zelfs op gelijke hoogte. Beide ploegen kwamen hierna niet meer tot scoren, waardoor het oefenduel onbeslist bleef. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Combinatieteam Jong AZ & AZ Onder 18 - ADO'20 2-2 (2-0)

Vriendschappelijke wedstrijd

Basisopstelling AZ: Koen Schilder; Jurre van Aken, Loek Postma, Misha Engel, Finn Stam; Lewis Schouten, Iman Griffith, Tom Kerssens; Ricuenio Kewal, Damienus Reverson, Ro-Zangelo Daal. 

Scoreverloop: 14. Kewal 1-0, 27. Reverson 2-0, 84. ADO'20 2-1, 88. ADO'20 2-2.