Jong AZ onderuit bij NEC

Gepubliceerd op 04 november 18, 16:22
NIJMEGEN- Jong AZ heeft zondag een late nederlaag moeten slikken. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk stevende op bezoek bij NEC op het vijfde gelijkspel op rij af, maar kreeg in de slotfase toch nog de 2-1 en de 3-1 om de oren.

Jong AZ toonde in de openingsfase direct aan vooruit te willen voetballen en werd enkele keren dreigend. Achterin hielden de beloften het goed dicht, al kwamen zij goed weg toen een uithaal van Joey van den Berg op de lat uiteenspatte. Het luidde een korte fase in waarin de thuisploeg de bovenhand had en ook via spits Sven Braken kansen kreeg.

Dekker & Druijf
Na de sterke fase van NEC was het weer de beurt aan Jong AZ. Eerst kopte de zaterdag gehuldigde topscorer Ferdy Druijf net over uit een afgemeten voorzet van Vince Gino Dekker; kort daarna was het wel raak toen de rollen omgedraaid waren. Druijf kwam vanaf rechts naar binnen, bewaarde het overzicht en bediende Dekker, die zijn eerste goal in dienst van AZ maakte.

Blessure
Waar Jong AZ voor rust weinig in de problemen werd gebracht door NEC, klapte de ploeg van Jack de Gier er na rust opportunistischer en feller bovenop. Het resulteerde onder meer in het geblesseerd uitvallen van Peer Koopmeiners en twee schoten van Anass Achahbar. Jasper Schendelaar bracht op beide redding, maar moest een antwoord schuldig blijven op een inzet uit een corner van oud-AZ’er Rens van Eijden. Even later was Braken ook dicht bij een Nijmeegse voorsprong.

Plots raak
De beloften kwamen in het laatste halfuur nauwelijks nog in de problemen, maar bij een spaarzame NEC-aanval was het toch plots raak. Tom Overtoom schoot uit de tweede lijn de 2-1 binnen. Jong AZ kreeg via Justin Bakker (vrije trap), Justin de Haas (kopbal rakelings naast) en Jelle Duin (aangeraakt schot) nog forse kansen op 2-2, maar de goal bleef uit. In blessuretijd maakte Paolo Sabak er vervolgens nog 3-1 van.

Vonk: ‘Moeten we van leren’
“We spelen een prima eerste helft, waarin we een mooie goal maken en het publiek stil krijgen”, zei Vonk. “Voor ons een groot compliment; het betekent dat je een goede wedstrijd speelt. Na rust krijgen we helaas de 1-1 om de oren uit een spelhervatting. Dat valt beter te verdedigen en daar moeten we van leren. De goal kantelde de wedstrijd, NEC kreeg geloof. Het werd in de tweede helft dan ook meer tegenhouden, en jammer genoeg valt laat alsnog de 2-1. We stonden daar niet goed klaar, daarin missen we ervaring en daar moeten we mee aan de slag.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
NEC - Jong AZ 3-1 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling NEC: Marco van Duin; Guus Joppen, Rens van Eijden, Mathias Bossaerts, Leroy Labylle; Joey van den Berg, Tom Overtoom, Kevin Jansen (53. Anass Achahbar); Jonathan Okita (75. Paolo Sabak), Sven Braken, Ole Romeny (58. Mike Ndayishimiye).
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Richard Sedlacek, Léon Bergsma, Justin Bakker, Owen Wijndal; Peer Koopmeiners (54. Joris Kramer), Tijjani Reijnders, Kenzo Goudmijn; Mees Kaandorp (68. Justin de Haas), Ferdy Druijf, Vince Gino Dekker (68. Jelle Duin).

Scoreverloop: 29. Dekker 0-1, 59. Van Eijden 1-1, 83. Overtoom 2-1, 90+3. Sabak 3-1.
Gele kaarten: Bossaerts, Van den Berg, Braken (NEC).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Martens.
Toeschouwers: 8.890.

Foto's: Orange Pictures