Jong AZ speelt gelijk bij RKC

Gepubliceerd op 21 september 18, 21:59
WAALWIJK- Jong AZ heeft vrijdag in de slotfase een zege op RKC uit handen gegeven. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk boog een zeer vroege achterstand om in een voorsprong, maar zag de Waalwijkers in blessuretijd langszij komen: 2-2.

Jong AZ kende in het Mandemakers Stadion een dramatische start en keek al na 23 seconden tegen een achterstand aan. Mario Bilate profiteerde van een glijpartij van Henri Weigelt. Jong AZ leek opvallend genoeg nog niet wakker geschud en ontsnapte aan een tweede Waalwijke goal, maar kwam bij de eerste eigen kans wel direct op gelijke hoogte. Tijjani Reijnders schoot van net buiten het zestienmetergebied raak.

Vermakelijk
De spectaculaire start van de wedstrijd bleek geen valse belofte in zich mee te dragen, want de volledige eerste helft was zeer vermakelijk. Aan beide kanten waren er dan ook voldoende kansen op meer doelpunten. Zo raakte zowel RKC (afstandsschot Kevin Vermeulen) als Jong AZ (kopbal Léon Bergsma) de lat, maar gescoord werd er pas na rust weer.

Druijf
Na kansen voor de sterk spelende Kenzo Goudmijn en Bilate, was het ruim tien minuten na rust Ferdy Druijf die er 1-2 van maakte. Uit een vrije trap van Reijnders legde Bergsma de bal terug met het hoofd, waarna de spits uit Uitgeest zijn zesde doelpunt van het seizoen tegen de touwen schoot. Druijf is nu gedeeld topscorer van de Eerste Divisie met Anass Achahbar van NEC.

Storm
Jong AZ lonkte bij de voorsprong naar meer. De ploeg had een overwicht en kreeg via Jamie Jacobs, Druijf en Goudmijn kansen op 1-3. Aan de overzijde voorkwam Owen Wijndal vlak voor de doellijn de gelijkmaker, maar de Waalwijkse storm kwam op gang. Ook op de tribunes. Spreekkoren zwollen aan, waarna scheidsrechter Jannick van der Laan het beu was en het duel kort stillegde. Na de hervatting ging het alsnog mis voor Jong AZ. Nikki Baggerman schoot in blessuretijd de 2-2 binnen.

Vonk: ‘Missen rust om wedstrijd te killen’
“Dit gelijkspel voelt als verlies”, zei Vonk. “We herstellen ons snel van een vroege uitglijder en hebben in meerdere fases het betere van het spel, maar missen bij een 1-2 voorsprong de rust om de wedstrijd te ‘killen’. Het is natuurlijk ook niet prettig dat de wedstrijd stilgelegd wordt. Zij pompen vervolgens elke bal erin en dan valt er helaas eentje goed voor RKC. We hadden dit duel naar ons toe moeten trekken, zonde dat we daarin niet slagen. Wel positief is dat je bij vlagen ziet dat ons spel erop vooruitgaat.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
RKC Waalwijk – Jong AZ 2-2 (1-1)

Opstelling RKC Waalwijk: Etiënne Vaessen; Juriën Gaari, Jan Lammers, Henrico Drost, Paul Quasten; Hans Mulder, Kevin Vermeulen (63. Nikki Baggerman), Emil Hansson; Dylan Seys, Mario Bilate, Darren Maatsen (80. Roland Bergkamp).
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Mauro Savastano (46. Levi Opdam), Henri Weigelt (56. Joris Kramer), Léon Bergsma, Owen Wijndal; Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Kenzo Goudmijn; Vince Gino Dekker (65. Mees Kaandorp), Ferdy Druijf, Tijjani Reijnders.

Scoreverloop: 1. Bilate 1-0, 7. Reijnders 1-1, 57. Druijf 1-2, 90+2. Baggerman 2-2.
Gele kaarten: Weigelt, Jacobs, Hoedemakers (Jong AZ), Seys, Lammers, Quasten (RKC Waalwijk).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Van der Laan.

Foto's: Orange Pictures / Herman Dingler